Acesta nu vrea să vină cu mașina la serviciu sau cu mijloacele de transport în comun, ci vrea să pedaleze până la sediul ministerului. Ar împușca doi iepuri, sport și combaterea poluării, într-un oraș sufocat de mașini, dar și de fițe: București.

Dragostea pentru bicilete are, însă, o justificare rațională.

Eduard Novak este ciclist paralimpic rutier și a câștigat medalia de aur la Jocurile Paralimpice de la Londra, în 2012.

„Voi veni cu bicicleta la minister şi voi pune aici un rastel pentru biciclete, jos. Vom face un exerciţiu şi în ceea ce-i  priveşte pe angajaţii ministerului”, a transmis ministrul Novak, imediat după învestire.

Modelul ungar pentru sportul românesc

În ceea ce privește construirea bugetului pentru sportul românesc, toate cluburile și echipele mari așteaptă să afle ce susținere primesc de la minister.

Acesta a menționat că va adopta modelul ungar pentru finanțarea sportului din România, în principiu, alocarea unui buget mai mare sportivilor care merg la compețiții internaționale importante.

Totodată, Novak promite mai mult suport pentru sportivii care au mici dizabilități, el fiinf o persoană care, în timpul unei competiții s-a accidentat și are o mică dizabilitate. Acest lucru nu l-a împiedicat să facă sport și să vadă sportul prin ochii unui sportiv.

Sunt un om de sport și e important să avem toate bazele accesibile pentru persoanele cu dizabilități.

Ungaria poate fi un model pentru România în ceea ce priveşte dezvoltarea sportului.

Eu consider că trebuie să ne gândim strategic, să vedem care sunt sporturile unde putem obţine cele mai multe medalii, pentru că la sfârşit ajungem pe tabelul medaliilor. Trebuie să facem o prioritizare a acestor sporturi”,  a precizat Novak, într-o declarație de presă, transmisă pe Facebook.

În ceea ce privește sportul rege, fotbalul, noul ministru al Sportului, vrea să arate că e patriot local.

Acesta susține că a rămas suporterul echipei din orașul natal, Miercurea Ciuc, FK Csikszereda, echipă care evoluează  în Liga a II-a.

Pe tot parcursul declarațiilor publice, transmise pe Facebook, i-a stat alături predecesorul său, Ionuț Stroe.   Cei doi par să fie în relații cordiale.