Astăzi, 12 aprilie, elevii din clasele terminale de gimnaziu şi liceu vor reîncepe luni cursurile online ale semestrului al doilea.

Structura anului școlar nu a suferit modificări pentru elevii din clasele terminale, vacanțele de primăvara rămânând la datele planificate:

  • 2 aprilie- 11 aprilie pentru Sărbătorile Pascale Catolice;
  • 30 aprilie- 9 mai pentru Sărbătorile Pascale Ortodoxe;

Clasele terminale vor participa online la activitățile didactice în perioada 12 aprilie- 29 aprilie. Pe 4 mai se va încheia vacanța pentru elevii din celelalte clase.

Încep cursurile online pentru elevii din clasele terminale

Grupele din învăţământul preşcolar, clasa pregătitoare, clasele I – a VII-a şi clasele a IX-a, a X-a şi a XI-a vor finaliza semestrul în data de 25 iunie, în loc de 18 iunie.

Conform calendarelor aprobate, examenele naționale se vor desfășura după cum urmează:

  • Evaluarea națională pentru elevii din clasa a VIII-a- 22-25 iunie;
  • Probele scrise ale examenului de Bacalaureat- 28 iunie- 1 iulie;

Probele de competenţe din cadrul examenului de Bacalaureat vor fi echivalate conform unei proceduri elaborate de către Ministerul Educaţiei.

Ministerul Educației vine cu precizări privind Examenele Naționale

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a precizat că nu există nicio schimbare privind datele de susținere a examenelor naționale. De asemenea, fiecare elev trebuie să fie prezent fizic pentru a susține testele.

„Examenele sunt programate a fi susținute la aceleași date care sunt știute de mult timp. O certitudine este că ele vor fi organizate cu prezență fizică”, a spus Cîmpeanu, despre Bacalaureat și Evaluarea Națională, informează Mediafax.

„Avem demarate discuții la nivelul CNSU și pentru situația în care unele localități ar fi în carantină, de analiză a posibilității de a organiza în condiții de respectare a unor reguli în plus de siguranță sanitară inclusiv în acele localități să solicităm organizarea examenului naționale, știut fiind că ele sunt determinate pentru viitorul oricărui tânăr”, a conchis ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

De astăzi, 12 aprilie, elevii din clasele terminale încep orele în mediul online.