Reprezentanții Consiliului Național al Elevilor ( CNE) i-au transmis Ministrului Educației că nu sunt de acord cu revenirea la structura anului școlar la trimestre. De asemenea, ei au mai propus ca și anul școlar să înceapă pe 6 septembrie și nu pe 1, cum a precizat Cîmpeanu acum câteva zile.

Totodată, Cîmpeanu a mai declarat în weekend că ar putea extinde anul școlar doar dacă sindicatele și elevii sunt de acord cu așa ceva.

Conform celor de la CNE, propunerile trimise lui Cîmpeanu sunt deja din luna februarie.

,,Consiliul Național al Elevilor a atras atenția, încă din luna februarie a acestui an, cu privire la faptul că structura anului școlar 2021-2022 este dezechilibrată și nejustificată, fiind aprobată fără un proces de consultare reală a partenerilor de dialog social”, au precizat cei de la CNE.

Elevii doresc să se întoarcă la școală din 6 septembrie

CNE a mai precizat că școala trebuie să înceapă pe 6 septembrie și să se încheie pe 4 iunie 2022.

,,Această structură este mai echilibrată. Atât în ceea ce privește numărul de săptămâni (16/18, în loc de 14/20), cât și în ceea ce privește numărul mai redus de zile pe care elevii sunt nevoiți să le petreacă la școală în timpul verii. Atunci când temperaturile din sălile de clasă creează un disconfort termic puternic, în contextul în care majoritatea unităților de învățământ preuniversitar nu dispun de infrastructură de climatizare” se arată în comunicatul CNE.

De asemenea, elevii nu sunt de acord cu prelungirea anului școlar prezent, în ciuda faptului că școala online a afectat mult modul de învățare.

,,În ceea ce privește prelungirea duratei cursurilor începând cu anul școlar 2022- 2023, considerăm că Ministerul Educației are datoria de a trata cu prioritate, înaintea oricărui alt aspect, planurile-cadru pentru liceu. Ele vor redefini arhitectura curriculară a întregului sistem.

Consiliul Național al Elevilor ( CNE) susțin că anul școlar 2022-2023 ar trebui să înceapă pe 6 septembrie și să se termine pe 4 iunie, informează edu.ro.