David Ţepeş, elevul caporal al Colegiului Național Militar din Alba Iulia, a reuşit să se califice la Olimpiada de Lingvistică Asia – Pacific 2021.

În cursul weekend-ului trecut, acesta a participat la Concursul online de Lingvistică 2021, secţiunea performanţă, unde a reuşit să se califice în următoarea etapă, respectiv la Olimpiada de Lingvistică Asia – Pacific 2021, în data de 10 aprilie. Anul acesta România participă ca ţară invitată.

Performanţă anterioară

Reuşita lui David Ţepeş reprezintă un sentiment cunoscut elevului, întrucât în cursul anului precedent acesta s-a clasat pe cea de-a treia poziţie la faza judeţeană a Olimpiadei de Lingvistică „Solomon Marcus”.

După cum putem observa, elevul dă cu brio dovadă de spirit competitiv, fiind pasionat de mic copil de logică, participând la numeroase olimpiade diverse.

Astfel, în cadrul colegiului militar, Ţepeş este îndrumat de către profesoara sa de limba şi literatura română, doamna Cosmina Mircea, aceea care îl ajută pe David să îşi dezvolte creativitatea artistică împreună cu gândirea logică şi capacităţile de analiză şi sinteză.

David Ţepeş: „Pexorbitantă de performanță se reliefează în rezultate”

„Derulând în sens invers timpul ireversibil, pasiunea mea pentru cifre și logică s-a instalat încă din frageda-mi copilărie. Primii mei pași în domeniul educativ m-au condus fără ezitare spre zgomotul surd, ambiguu al lumii matematice.

Fructificarea cunoștințelor generate de jocul numeric se datorează în special dăruirii profesorilor mei, care își lasă mereu amprenta asupra întregii mele ființe.

Legătura mea fină, pe care o percep vitală, cu materiile reale, mă conduc ascendent spre o perspectivă mai amplă asupra lumii și mă cuprind într-un mediu al concretului. Diversele olimpiade în care m-am integrat cu spirit competitiv m-au definit ca persoană asiduă, menită să se autodepășească.

Ion Barbu, scriitor și matematician spunea că există acolo sus un punct unde matematica și literatura se întâlnesc. Doamna profesoară de limba română mi-a demonstrat asta prin intermediul olimpiadei de Lingvistică. Să particip la această olimpiadă îmi stârnește an de an tot mai multă curiozitate și mă formează, dat fiind faptul că are la bază analiza logică a diferitelor limbi necunoscute.

Într-adevăr, lipsa de conexiune interumană are un puternic impact în viața elevului. Să susții o olimpiadă online te provoacă să devii unicul tău control. Astfel, pofta exorbitantă de performanță se reliefează în rezultate”, a spus elevul caporal David Țepeș.