După ce și-a arătat toată susținerea față de Cîțu pentru conducerea PNL, Emil Boc a declarat că va evita să participe la alegerile prezidențiale din 2024. Edilul îl vede pe Cîțu ca și viitor candidat din partea liberalilor.

Prin această decizie, Boc a dat asigurări clujenilor că nu-i va lăsa pentru București.

„Florin Cîțu e un posibil candidat la prezidențiale. (…) Eu apreciez că menținerea președintelui Orban pentru încă un mandat în fruntea PNL ne-ar conduce la opoziție în 2024.

Adică la a fi partid de opoziție (n.r.- PNL) și nu partid de guvernare. Cu Florin Cîțu avem șansa continuării guvernării, pentru că avem ce să oferim românilor. Eu apreciez că domnia sa (n.r.- Ludovic Orban) și-a epuizat rezervorul politic de a duce PNL la nivelul următor. (…) Ultimele alegeri parlamentare ne-au arătat că mergem în jos”, a precizat Emil Boc la Digi24.

Emil Boc îl vede pe Cîțu în fruntea Partidului Național Liberal

Edilul a mai susținut că nu se vede  într-o asemenea funcție și va asigura tot suportul prim-ministrului dacă va lua decizia de a candidat pentru funcția de președinte din 2024.

„Cu Florin Cîțu avem această șansă. În 2024 nu ne vor vota doar cei din partid, ci ne vor vota românii. E firesc ca un președinte de partid să fie și candidat la alegeri. Acele alegeri vor seta România pentru 10 ani.

Eu vorbesc de mine: am fost 7 ani președinte de partid, l-am dus la 33% în parteneriat cu Băsescu… Cred că nu pot reprezenta o locomotivă pentru PNL. Cred că e timpul pentru alți oameni să ducă ștafeta mai departe”, a mai spus primarul municipiului Cluj-Napoca.

Premierul Florin Cîțu a decis să candideze pentru șefia Partidului Național Liberal, iar ,,liberalii din Ardeal” și-au declarat susținerea necondiționată. Orban va avea o luptă grea în partid, în special după ce relațiile cu cei din Ardeal s-au răcit din cauza deciziilor luate actualul președinte al PNL.