Totodată, cu prilejul aceste întâlniri a fost desemnat şi noul Comitet Director în care se regăsesc primarii de municipii, la nivel naţional. Astfel, în ceea ce priveşte finalizarea cu succes a negocierilor referitoare la alcătuirea noului guvern, Comitetul a luat o primă poziţie aferentă acestei situaţii.

„Solicităm urgent partidelor parlamentare să finalizeze negocierile politice în vederea constituirii unei viitoare formule guvernamentale, pentru a crea Președintelui României posibilitatea desemnării unui candidat la funcția de prim ministru care să obțină votul de încredere din partea Parlamentului pănă la sfârșitul anului 2020 și, ulterior, Guvernul, cât mai repede cu putință, să propună forului legislativ aprobarea Legii bugetului de stat pentru anul 2021.

Pentru a corecta dezechilibrele bugetare și scăderea drastică a veniturilor bugetelor locale în anul 2020, ca urmare a pandemiei pe care o parcurgem, solicităm Guvernului României alocarea de resurse financiare în cadrul viitorului proiect de lege a bugetului de stat, în scopul creșterii valorii veniturilor bugetelor locale peste nivelul anului 2020”, se arată într-un comunicat al AMR.

De asemenea, AMR a solicitat prezenţa reprezentanţilor organizaţiei la discuţiile destinate structurii bugetului de stat pentru anul 2021.

„În contextul neadoptării legii bugetului de stat pentru anul 2021 în termenul legal, solicităm Guvernului României analizarea oportunității adoptării unei ordonanțe de urgență prin care să se scurteze termenele legale prevăzute de lege pentru aprobarea bugetelor locale pentru anul 2021”, a mai transmis AMR prin intermediul comunicatului.

Conform declaraţiilor făcute de către Emil Boc, negocierile din PNL, USR şi UDMR, referitoare la formarea noului guvern, vor fi finalizate cel mai probabil până în Anul Nou.

„Eu nu spun că trebuie să dureze ca în Germania sau ca în Belgia. Din experiența din 2000 încoace întotdeauna până la anul nou s-a realizat coaliția și s-a făcut un guvern. Nu cred că vom ieși din această logică nici acum de a avea un guvern până la anul nou”, a declarat primarul PNL la Digi 24.