Astfel, au solicitat prin Asociația Municipiilor România(AMR) o întâlnire cu premierul Florin Cîțu, pentru a găsi sursele de finanțare.

Cei mai mulți au semnalat că nu pot susține din bugetul public local toate cheltuielile pentru centrele de vaccinare.

În urma discuției de marți, 19 ianuarie, între primari și premierul Cîtu pare să fi fost ceva mai multă armonie.

Emil Boc, liderul AMR și primarul orașului Cluj, cel care l-a înfruntat aprig pe Florin Cîțu, în ultima perioadă, a transmis că toate cheltuielile privind centrele de vaccinare vor fi suportate din bugetul național, nu local.

Prin urmare, edilii nu trebuie să își mai facă griji că vor rămâne fără bani.

Ce le-a promis premierul Cîțu primarilor

Premierul Cîțu i-a asigurat pe primari că vor fi primi bani pentru asistența socială, dar nu în proporție de 100%, ci de 90%.

Reprezentanții AMR ar fi dorit ca procentul pentru acest domeniu să fie garantat 100%.

Nimeni nu trebuie să doarmă sub cerul liber! Nimeni nu este uitat, nimeni nu este abandonat!

 Am vizitat azi Centrul Social de Urgență aflat în subordinea Primăriei. M-am asigurat că sunt suficiente locuri libere, ca nimeni, mai ales în aceste zile geroase, să nu doarmă sub cerul liber. Persoanele fără adăpost au asigurate condiții decente de locuire, igienă și hrană,” a transmis edilul Emil Boc.

Ce lege au cerut primarii

De asemenea, se va lucra un proiect de lege care să susțină financiar primăriile pentru repararea clădirilor lăsate în pagină.

Sunt multe județe din țară, printre care Cluj, Brașov, cu multe clădiri vechi, care la prima furtună se transformă într-un real pericol.

În ceea ce privește tăierea sporurilor bugetarilor, Emil Boc spune că este bine să fie acordate acolo unde nu s-au alocat deloc. În cazurile în care a depășit 30% și sunt nejustificate, acestea trebuie eliminate.

Emil Boc  și alți lideri liberali din Transilvania l-au criticat dur pe premierul Cîțu, pentru măsurile fiscale luate.