Primarului municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a precizat la un post de televiziune că la reforma pensiilor speciale trebuie făcută ordine cât mai repede.

Edilul a mai precizat că banii trebuie acordați în raport cu munca prestată. La o discuție cu senatorul PSD, Lucian Romașcanu, despre situația PNRR-ului, edilul de la Cluj a explicat că dezbaterea acestuia în Parlament reprezintă ,, un gest de responsabilitate politică” din partea premierului, informează monitorulcj.ro.

„Lucrurile stau în felul următor. Nu era obligatorie, conform legii, dezbaterea în Parlament a PNRR-ului, al Planului Național de Redresare și Reziliență , dar este un gest corect de responsabilitate politică a premierului, pe care-l consider normal și binevenit – să ai un dialog cu opoziția pe marginea acestui plan extrem de important pentru România.

Până la urmă Guvernul este cel care decide, dar suntem un plan pentru România, iar acest plan trebuie implementat de către România”, a explicat Boc pentru Antena 3.

Boc: Gest de normalitate din partea PSD

Totodată, primarul Boc și-a arătat încrederea în PNRR și-l contrazice pe senatorul Lucian Romașcanu, care-l descrie ca ,,un plan național de rateuri”.

„De aceea consider un gest de normalitate și gestul PSD-ului de a renunța la greva parlamentarilor, un semn de maturitate politică. Îl respect enorm de mult pe domnul Romașcanu, dar nu sunt de acord cu domnia sa când spune că sunt „rateuri în procesul de negociere cu Bruxelles”.

Citește aici despre cea mai mare dezbinare în Partidul Național Liberal

Nu, a fost un proces firesc. Fiecare stat a trecut prin această etapă, a negocierilor firești, în vederea aprobării planului și ne aflăm în acest moment în etapa finală, conform prevederilor europene, ca până la 1 iunie planurile să fie comunicate Bruxelles-ului. Eu consider că este un exercițiu democratic reușit și anume dezbaterea în Parlament a acestui plan”, a adăugat primarul municipiului Cluj-Napoca.

Despre pensiile speciale, Boc a explicat ferm că trebuie să există o ordine în acordarea acestora. Edilul a susținut că trebuie readus principiul cotributivității, ce va asigura moralitate și resursă financiară în raport cu munca prestată.

,,Cred că pe această cale ar trebui să privim puțin mai relaxați această dezbatere politică, o dezbatere care face parte, în mod firesc, din dezbaterile între putere și opoziție într-un stat democratic”, a conchis edilul de la Cluj-Napoca.