Emil Boc a declarat că va face rapelul cu același vaccin,în ciuda faptului că multe țări au decis să suspende vaccinarea cu AstraZeneca din cauza suspiciunii că ar avea legătura cu câteva decese.

În țara noastră s-au vaccinat peste 77.000 de oameni cu vaccinul din lotul problematic, ABV2856. Ministerul Sănătății a decis să suspende 4.200 de doze de vaccin provenite de la AstraZeneca.

Edilul de la Cluj a declarat, pentru Digi24, că nu a resimțit nici o reacție adversă. Primarul urmează să-și facă rapelul pe data de 9 aprilie.

„Sunt unul din cei 10.000 de clujeni care s-au vaccinat cu AstraZeneca din acest lot, în data de 15 februarie.

Nu am avut nimic special în afara celor care au fost înscrise în prospect. Mi-am amintit de vaccinurile din copilărie. Adică ușoare dureri musculare, o stare de pre-febrilitate, durere la locul unde s-a administrat vaccinul, nimic care să spună că este în afara regulilor jocului”, a precizat primarul.

Emil Boc: Voi merge mai departe cu rapelul

Boc a mai susținut că nu este îngrijorat și va face rapelul din 9 aprilie. Totodată, el a mai precizat că starea lui de sănătate este bună și nu a fost afectată de vaccinul AstraZeneca.

,,Îmi aminteam că mama, în copilărie, îmi spunea după ce îmi făceam vaccinul: Du-te și ia un piramidon și-ți trece! La fel și acum s-a întâmplat.

A trecut aproape o lună de atunci și starea de sănătate nu mi-a dat niciun indiciu că ar fi ceva problematic sau o altă afecțiune să fie declanșată, astfel că eu intenționez și în 9 aprilie, când va fi rapelul, să merg mai departe, evident, dacă nu vor apărea date noi de la Uniunea Europeană”, a declarat la Digi24, Emil Boc.

Primarul liberal recomandă vaccinarea în număr cât mai mare

Referitor la legătura dintre vaccinul AstraZeneca și decesele din câteva țări europene, Emil Boc a declarat că nu există și că milioane de oameni s-au vaccinat cu AstraZeneca și nu au avut reacții severe.

„Eu personal nu cred că este o corelare directă.  O relație directă între cele cinci decese, din nefericire, și cele 5 milioane de persoane care au fost vaccinate cu AstraZeneca. Mă uit la Marea Britanie unde peste 10 milioane de oameni s-au vaccinat cu AstraZeneca și nu au fost incidente”, a spus Boc.