Primarul Emi Boc nu vede cu ochi buni decizia coaliției guvernamentele de a tăia din bugetul alocat municipiilor din România.

Emil Boc e supărat pe liderul PNL, Hunor și Barna pentru tăierea bugetului municipiilor din România.

„Noi, cei din Asociația Municipiilor din România, care reprezentăm primării care produc cam două treimi din PIB-ul acestei țări, avem o supărare temporară pe liderii coaliției: pe domnul Orban, pe domnul Kelemen Hunor și pe domnul Barna. De ce avem o supărare temporară? Pentru că au luat de la municipii două procente din cotele de impozit pe venit care ne erau alocate”, a precizat primarul Boc.

Emil Boc: Nici nu s-a uscat bine cerneala legii și a fost modificată

Primarul municipiului Cluj-Napoca s-a arătat indignat de schimbările, peste noapte, a liderilor politici privind legea finanțelor publice locale.

„Ca să fiu mai bine înțeles, în luna noiembrie, în unanimitate, Parlamentul, de la stânga la dreapta și de la stânga la dreapta, a votat o modificare a legii finanțelor publice locale prin care a consacrat prin lege cotele din impozite pe venit alocate municipiilor, 65%. Nici nu s-a uscat bine cerneala legii din Monitorul Oficial când liderii coaliției au spus: «Anul acesta, derogăm de la această lege și nu le dăm 65%, le dăm 63%»”, a mai spus edilul din Cluj-Napoca.

Probleme cu locuitorii din Valea Fânațelor

De asemenea, Boc a vorbit despre situația drastică a locuitorilor din Valea Fânațelor. Edilul a precizat că va încerca să-i sprijine cu tot ce se poate, în vederea rezolvării situației în care se află peste 250 de familii.

Locuințele din Valea Fânațelor au fost construite ilegal. Locuitorii nu au nume de stradă, canalizare și lumină.

„Uman sunt alături de ei. Încercăm să îi ajutăm și să-I sprijinim cu locuințe sociale sau orice alt ajutor pe care îl putem acorda. Eu sunt un om de dialog, dar trebuie să stăm în lege. Trebuie să ne respectăm toți între noi. Așa ceva nu trebuie să se întâmple. ”, a mai precizat Emil Boc.