Primarul Clujului, Emil Boc, a declarat că susține redeschiderea școlilor, educația față în față fiind cea mai eficientă.

Totodată, potrivit edupedu.ro, primarului municipiului Cluj-Napoca susține că actuala generație nu poate fi sacrificată, iar reluarea orelor în format fizic este benefică atât pentru elevi, cât și pentru profesori.

„Eu aș vrea să fac următoarea precizare. Nu trăim într-o situație normală. Trăim într-o pandemie care, repet, ne pune mari probleme tuturor în toate domeniile. A fost o discuție strategică, redeschidem sau nu școlile. Două elemente au cântărit spre redeschiderea școlilor.

Unul, faptul că nu putem sacrifica generația de astăzi din punct de vedere educațional la nesfârșit, pentru că nu putem avea copii educați fără un contact direct la școală, știm bine, mai ales până la ciclul primar”, a specificat edilul.

Avem nevoie de educație față în față

Boc a mai precizat că învățământul online a întâmpinat multe probleme de la începutul anului școlar. Edilul susține educația față în față și reîntoarcerea elevilor în bănci.

,,Nu putem la nesfârșit să stăm într-o asemenea situație și avem nevoie de educație față în față, complementară celei digitale. Doi, și alte țări din Uniunea Europeană care au trecut și trec prin măsuri dure de restricționare a unor activități au menținut școlile deschise. Aceste două elemente au prevalat și au spus, da, deschidem școlile în 8 februarie, pe cele trei scenarii”, a mai susținut Emil Boc.

Grădinițele, creșele și cei din clasele primare revin la școală din 8 februarie în Cluj-Napoca

Edilul a mai precizat că din 8 februarie, la școală, vor merge doar cei din ciclul primar și cei de la grădinițe. În prezent, în Cluj-Napoca rata de incidență a depășit 3 la mia de locuitori.

De exemplu, noi, la Cluj, o să avem creșele, grădinițele și ciclul I-IV. Sperăm ca peste o săptămână să putem trece și la clasa a XII-a, și la a VIII-a, să vină la școală. Legea spune iarăși, dacă apar cazuri de infectare în școli, se trece automat la învățământul online, dar pornim de la premisa că avem nevoie de educație față în față”, a conchis Emil Boc.