El a invitat și pe clujeni să facă același lucru pentru a ne putea ”apropia cât mai repede de normalitate”. Edilul clujean s-a declarat convins că depășirea amenințării actualei pandemii va putea fi realizată într-o proporție satisfăcătoare începând cu anul viitor.

În menținerea esenței mesajului pe care a dorit să-l transmită, conform aceleiași surse, a declarat:De ce mă vaccinez? Pentru că am încredere, în primul rând, în experți. Am încredere în Uniunea Europeană. Acest vaccin este validat de UE. UE nu validează orice și oriunde și oricând. De aceea s-a așteptat atât, numai ca să fim în siguranță. Și nu în ultimul rând, mă vaccinez pentru ca viața celor dragi, viața clujenilor și viața noastră a românilor să fie în siguranță. De aceea mă voi vaccina și le recomand tuturor să o facă pentru că va conta foarte mult în viitor.”

În momentul de față se așteaptă aprobarea locațiilor de vaccinare din oraș și din județul Cluj după ce aceste locații au fost identificate și nominalizate ca fiind posibile…

Deși situația evoluției COVID-19 în Cluj-Napoca și în județul Cluj a cunoscut oscilații, existând speranțe că actualul val pandemic va fi depășit onorabil, în ultimele zile s-au raportat din nou un număr destul de mare de noi cazuri. Pandemia a solicitat foarte mult cadrele medicale și a afectat în acest final de an spiritul sărbătorilor de iarnă care tradițional erau primite cu multă bucurie în toată Transilvania cu beteală, instalații electrice și numeroase atracții care acum vor fi posibile doar parțial.

Vaccinarea rămâne de asemenea un subiect sensibil la nivel european și România nu face excepție. Există un segment important de populație (30-40 %) care nu susține ideea vaccinării sau are serioase rezerve în privința acesteia… În paralel, sunt și persoane care și-ar dori să se vaccineze, dar nu ar dori să fie printre primii vaccinați de teama unor efecte secundare ale acestuia. Vaccinul este doar o soluție care ne va ajuta pe termen scurt,mediu și posibil lung împotriva virusului ucigaș, dar nu este un antidot… Regretabil este în continuare faptul că procentul de mortalitate al celor care sunt la terapie intensivă este de peste 90%.