În cursul zilei de marţi, liderul Asociaţiei Municipiilor din România (AMR), domnul Emil Boc, a anunţat, după întârzierea de la Ministerul de Finanţe, că a reuşit să obţină promisiunea cu privire la faptul că absolut toate cheltuielile referitoare la dotarea centrelor de vaccinare şi efectuarea plăţii către personalul implicat în procesul de imunizare contra Covid-19, vor fi suportate de către bugetul de stat, şi nu de primării, aşa cum era prevăzut iniţial de către ministrul Sănătăţii.

„Nu este în competența Ministerului Finanțelor această temă (…), dar ministrul Finanțelor a spus foarte clar că legea statului român va fi respectată. (…) Toate cheltuielile legate de dotarea centrelor de vaccinare și de plata personalului se suportă de la bugetul central. Ministrul Finanțelor ne-a asigurat că această prevedere legală va fi respectată”, a spus Emil Boc.

Potrivit afirmaţiilor date în nenumărate rânduri de către primarul PNL, acesta nu poate să înţeleagă cum ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, nu a reuşit să respecte prevederile legale în vigoare, insistând că nu are ceva personal cu acesta.

Ordonanţa va fi aprobată de către Guvern în această săptămână

Conform lui Emil Boc, ordonanţa care va prevedea în mod clar faptul că plata va fi suportată de către bugetul de stat, va fi adoptată de Guvern în cursul acestei săptămâni.

„Cerem ca pe viitor orice ministru din Guvernul României care își pune semnătura pe un document pe care îl înaintează Guvernului să țină cont de legile în vigoare ale statului român. (…) Acest lucru nu a fost realizat de ministrul Sănătății.

În al doilea rând, cerem Guvernului României și tuturor miniștrilor ca niciodată niciun fel de alocare de atribuții suplimentare pentru administrația locală să nu se mai facă fără alocarea de resurse financiare în vederea implementării acestei sarcini, după consultarea administrației publice locale. Aceste elemente nu au fost înțelese de Ministerul Sănătății”, a adăugat Emil Boc.