Primarul Clujului, Emil Boc, a vorbit despre reluarea evenimentelor de dimensiuni mari și este convins că în curând se vor putea organiza astfel de evenimente.

„Despre evenimente, categoric ele trebuie să aibă loc. Sunt un susținător fără rezerve a reluării evenimentelor începând cu vara-toamna acestui an. Mesajul premierului, pe care l-a dat la Cluj, a fost „vaccinarea va fi cheia pentru organizarea festivalurilor, redeschiderea acestei industrii.

Sunt convins că în luna mai, cel puțin la începutul lunii iunie, vor fi făcute publice și condițiile exacte de organizare. O să insist să fie cât mai repede cu putință, în luna mai, anunțate condițiile”, a precizat edilul la un post de radio.

Boc: Vaccinarea este cheia pentru organizarea festivalurilor

Primarul se arată ,,extrem de optimist” că în această vară sau cel târziu în toamnă, la Cluj-Napoca se vor organiza festivaluri. De asemenea, el consideră că relaxarea restricțiilor din 1 iunie reprezintă o gură de aer pentru români.

„Premierul a anunțat 1 iunie pentru relaxarea restricțiilor și cred că se ține de cuvânt. Nu l-am văzut niciodată să nu se țină de cuvânt. El a anunțat, din 1 iunie încep măsurile prestate de relaxare.

Până atunci trebuie respectate regulile și vaccinarea. Sunt extrem de optimist că în această vară, toamnă, vom avea evenimente organizate la Cluj-Napoca, inclusiv festivaluri de dimensiuni mai mari. Aceste măsuri vor fi anunțate în luna mai, cel târziu la începutul lunii iunie”, susține Emil Boc.

Cluj, primul oraș ce va ieși din pandemie?

Emil Boc susține că, datorită numărului mare de clujeni ce opteză să se vaccineze, orașul va fi primul din România ce va scăpa de pandemie.

„Cluj va fi și primul oraș care iese din pandemie, dacă lucrurile continuă așa. Noi avem liste de așteptare, alte orașe au locuri da nu merge nimeni la vaccinare împotriva COVID-19.

Noi din 20 aprilie am mai deschis cinci centre de vaccinare. De luni, cel mai probabil, se vor deschide un centru de vaccinare mobil, drive-thru, din mașină, la Sala Sporturilor. Acolo platoul permite un astfel de centru.”, a conchis Emil Boc.