În opinia preşedintelui Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan, proiectele ce prevăd amenajarea unor drumuri expres în Regiunea Nord-Vest, precum cel care face legătura între Bistriţa şi Cluj, trebuie să rămână în continuare în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Astfel, acesta intenţionează să iniţieze o serie de demersuri pentru a se asigura că acest lucru se va realiza cu succes.
În cadrul unei şedinţe a Consiliului de Dezvoltare Regională (CDR) Nord-Vest, Emil Radu Moldovan, a venit cu propunerea ca un număr de 24 de membri ai CDR să elaboreze o adresă comună către Guvern prin intermediul căreia să ceară menţinerea obiectivelor referitoare la infrastructura rutieră în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Ce spune Emil Radu Moldovan
”Am fost la o întâlnire a UNCJR (n.r. – Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România) cu reprezentanții Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene și vă mărturisesc că nu am venit foarte încântat după discuția cu domnul ministru Ghinea (n.r. – Cristian Ghinea, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene) și noile viziuni pentru Planul Național de Redresare și Reziliență.
Aș vrea să insist ca nu cumva să ne scoată ceea ce am obținut – drumul expres între Bistrița și Cluj, drumul expres între Baia Mare și Jibou, drumul expres între Oradea și Arad. Sunt proiecte de mobilitate extrem de importante pentru regiunea noastră și cred că ar trebui să facem niște demersuri către Guvern să ne asigurăm că ceea ce a fost prins în varianta inițială al Planului Național de Redresare și Reziliență să nu fie măcar scos, dacă nu ne adaugă ceva în plus”, a spus Moldovan.
Luând cuvântul, Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca a evideţiat o astfel de idee
”Aveți dreptate, domnule președinte! Prioritatea majoră este ca toate lucrurile bune, puse strategic de ministrul Boloș, să fie menținute. Acest lucru l-am subliniat foarte, foarte clar în discuția pe care am avut-o cu ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene (n.r. – Cristian Ghinea).
Deocamdată nu avem semnale că s-ar restructura această componentă care vizează transportul, ci doar de includere a unor componente noi care au fost solicitate de administrațiile locale. Această componentă strategică nu s-a pus în discuție, dar stăm cu ochii pe butelie cum se spune și voi fi la fel de vigilent ca dumneavoastră ca aceste lucruri să rămână în plan”, a spus Emil Boc.
Ideea preşedintelui CJ Bistrița-Năsăud referitoare la înaintarea unei adrese comune a actului Guverm prin intermediul căreia să se ceară menţinerea obiectivelor de faţă în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, a fost, de asemenea, agreată de către premierul Emil Boc.