Vicepreședintele PSD acuză Guvernul României de dublu limbaj,  vorbind una la Bruxelles și alta la București. Europarlamentarul mai susține că raportul de ţară elaborat de Comisia Europeană se anunţă a fi „dezastruos”.

Duminică, Victor Negrescu a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj prin care critică dur modul în care actualul Guvern al României folosește un dublu limbaj.

,,La Bruxelles, au spus că nu mai este actual planul naţional de redresare trimis de guvernul PNL. La Bucureşti, ne spun că vor construi planul pornind de la prima formă respinsă de Comisia Europeană.

La Bruxelles, au spus că vor face reforme şi că nu vor tăia niciun ban. La Bucureşti, ne-au transmis că vor tăia salariile şi pensiile promise prin lege şi că vor promova un buget de austeritate”, a scris pe Facebook vicepreședintele PSD.

Limbaj dublu folosit de Guvernul României

Totodată, Negrescu s-a arătat dezamăgit de bugetul pentru anul 2021 și de faptul că Guvernul nu respectă promisiunile făcute.  Tot el vorbește despre lipsa transparenței de care dă dovadă Guvernul.

 La Bruxelles, au spus că viitorul plan de redresare va corespunde strict cerinţelor europene. La Bucureşti, ne spun că au negociat, fără să spună că investiţiile în infrastructură şi în reţelele de gaz, ca formă de energie tranzitorie, erau introduse deja în ghidul prezentat de Comisia Europeană.

La Bruxelles, au prezentat un buget cu tăieri semnificative pe zona de sănătate şi educaţie. La Bucureşti, ne spun exact contrariu deşi bugetul arată tăieri”, a mai specificat europarlamentarul PSD, Victor Negrescu.

Una la Bruxelles, alta la București

Parlamentarul a vorbit și despre șefii PNL și USR de la Parlament și adoptarea bugetului, după mult timp de așteptare.

La Bruxelles, au spus că va fi aprobată imediat legislaţia specifică resurselor proprii. La Bucureşti, solicită în conferinţă de presă intervenţia şefilor PNL şi USR de la Parlament, demonstrând că de fapt nu se vorbise nimic înainte să se asume acest lucru în discuţiile cu oficialii europeni.

La Bruxelles, au spus că este un buget de redresare. La Bucureşti, bugetul indică doar o mică creştere pe zona de investiţii, după ce, tot dreapta a făcut ca în anul 2020 nivelul de implementare a bugetelor investiţionale să fie foarte redus”, a mai adăugat Negrescu.