Încă un eveniment de marcă al celor de la Tășuleasa Social se va organiza pe Via Transilvanica, poteca construită începând din 2018, ca un fel de El camino“ al României.

Astfel, în cursul acestui an, pe Via Trasilvanica se va desfăşura primul marator, iar persoanele interesate se pot înscrie începând cu data de 1 martie.

Mesajul Tășuleasa Social

În 2018 am avut curajul de a începe o călătorie prin toată țara, în căutarea a peste 1.000 de km care să înregistreze cât mai bine schimbarea peisajului natural, cultural, etnic, istoric și nu numai, din România. Avem deja 800 de kilometri amenajați și documentați și un flux mare de drumeți care deja îi parcurg, deși proiectul mare este încă în faza de construcție.

Asta este o mare bucurie, dar și un impuls de a continua să facem tot ce ne stă în putință să terminăm acest drum.

Curajul nostru a venit după aproape 20 de ani de activitate pe care Tășuleasa îi avea la momentul primei lansări VT. Fiecare proiect ne-a pregătit pentru complexitatea acestuia, dar poate cea mai evidentă a fost contribuția competiției sportive Via Maria Theresia, proiect care ne-a învățat cum se marchează și amenajează un traseu.

Din 2014 până în 2019 am avut 6 ediții la care tot mai mulți dintre voi ați luat parte și știm că VMT este foarte îndrăgit. VMT este bunica de la care Via Trasnilvanica a învățat cum să pornească la drum.

Vă anunțăm cu bucurie că anul acesta vom organiza Via Transilvanica Maraton, sau VTM, pentru că știm că vă este dor de alergare și pentru că suntem siguri că peisajul de pe VT nu vă va dezamăgi.

Urmăriți pagina de facebook (via transilvanica maraton) și noul site. Acolo se vor posta toate detaliile importante. Din 1 martie 2021 vom da drumul la înscrieri. Din motive de siguranță, locurile sunt limitate la toate probele. Cale bună! Ne vedem la alergare!“, a transmis Tășuleasa Social.