Acest aspect are relevanță, întrucât deciziile politice influențează direct viața tuturor românilor: de la constituirea bugetului public până la modificarea actelor normative.

Partidul AUR a reușit să intre în Parlament, după alegerile din 6 decembrie 2020. A primit votul oamenilor, în urma unui val de revoltă anti-sistem. Cea mai vocală prezență a partidului, înființat de George Simion, un tânăr cunoscut pentru opiniile sale extremiste, a fost Diana Șoșoacă, de profesie avocată.

A ieșit în evidență prin temperamentul coleric și prin opiniie anti-vaccin, anti- măsuri de prevenire a pandemiei. A criticat totul și pe oricine în termeni duri, chiar agresivi.

În prima fază, românilor le-a atras atenția, după care și-a pierdut din credibilitate.

A fost exclusă din partid, recent, iar Diana Șoșoacă crede că a fost un complot din partea coaliției de guvernare.

Mai exact, aceasta crede că lui George Simion i s-au propus mai multe funcții în actualul Guvern, cu o singură condiție, să o elimine.

Dan Andronic: „ În 2 – 3 luni , AUR se face praf!”. Scandalul de la Sibiu

Jurnaliștii Mirel Curea și Robert Turcescu au lansat mai multe ipoteze potrivit cărora excluderea Dianei Șoșoacă ar avea la bază o implicare a serviciilor secrete.

Se pleacă de la premisa că, prin opiniile emise, senatoarea Șoșoacă a devenit un personaj toxic pentru sistem.

Dan Andronic respinge, însă, această teorie. Argumentează prin experiența de observator al vieții politice în campanii electorale. Jurnalistul estimează că AUR nu va mai exista ca partid în câteva luni.

Eu cred că vă înșelați aici. Am lucrat în trei campanii majore. N-am văzut niciodată ca cei de la SIE sau SRI să facă așa ceva. Cu tot respectul pentru această teorie.

Să spun așa: În 2 – 3 luni de zile, AUR se face praf. Deci partidul dispare. Pentru că partidul ăsta a fost votat pentru că în el au existat voci. Voci precum a acestei Șoșoacă.

Un partid anti-sistem, care sparg ușa cu toporul. Nu spun cu frumosul. Pe asta au primit votul. AUR când a intrat în parlament a început să se cumințească. Devenim frecventabil. Cine nu era frecventabil? Diana Șoșoacă!”, este argumentul lui Dan Andronic.

Emisiunea poate fi urmărită integral aici