EVZ TV. Care e miza în scandalul PNL? Legăturile invizibile dintre Iohannis, Coldea și Orban

Analistul politic Cozmin Gușă a lansat o ipoteză despre atacul lui Rareș Bogdan la adresa președintelui PNL , Ludovic Orban.

Aceasta susține că, în fapt, atacul nu îl viza direct pe Ludovic Orban, ci pe Florian Coldea, fostul director adjunct al SRI.

Rareș Bogdan, are un mare dușman, Florian Coldea! L-a țintit pe Florian Coldea! Aici e necazul! Se bănuiește că în structura de miniștri de la USR, Florian Coldea are oameni din structura pe care o controlează sau cel puțin oameni ca Florian Coldea!

De fapt, când îl tamponează pe Orban, tamponează colaborarea subterană a lui Orban cu Florian Coldea si când vorbește despre acele ministere de forță oferite în USR-PLUS, el de fapt sugerează că ele sunt date acelor rezerviști din jurul lui Coldea sau de tipul lui Florian Coldea”, a menționat Cozmin Gușă la emisiunea Contrapunct de la EVZ TV.

Iohannis ar vrea să scape de Orban

Aceasta nu ar fi singura legătură invizibilă cu Ludovic Orban, președintele PNL și șeful Camerei Deputaților.

Șeful statului, Klaus Iohannis , a avut o întâlnire secretă cu fostul premier, Orban, după ce liderii PNL din Ardeal i-au cerut demisia.

Dan Andronic a adus în discuție și în ce privește implicarea lui Iohannis în scandalul din PNL.

De cinci  zile Cîțu nu îi mai răspunde la telefon lui Orban. Acolo se întâmplă niște lucruri, care în mod normal ne-ar duce la concluzia că în spatele acestei acțiuni este Klaus Iohannis , menționează Andronic.

Legat de această ipoteză, Gușă susține că, în fapt numirile la unele ministere cheie sunt de fapt mâna lui Iohannis.

Calitatea lui Orban rămâne simbolică acum și este foarte aproape de un eșec politic.

E limpede că Iohannis vrea să scape de Ludovic Orban, dar e limpede și că nu prea vrea să își asume din responsabilitatea unor lucruri pe care probabil chiar el i le-a dictat lui Orban, Eu nu cred că Orban s-a dus să ofere Ministerul Dezvoltării, deci al regionalizării, lui Hunor Kelemen fără să știe Iohannis, iar Kelemen s-a trezit cu un cadou în brațe la care nu spera, este opinia analistului politic Cozmin Gușă.