Publicăm în exclusivitate un fragment din actul care a ajuns la Inspecția Judiciară și care face obiectul unui dosar de cercetare disciplinară pe numele primilor magistrați din țară.

Judecătoarea Tudorache:  Am fost amenințati! Să explice domnul inspector scopul întâlnirii după program

Una dintre judecătoarele care a fost pusă la zid pentru evidențierea unor abateri de la instanța la care funcționa este judecătoarea Neluța Tudorache. Cazul ei, de a fi suspendată, înainte de a se începe vreo cercetare disciplinară a stârnit revolta a sute de magistrați din țară. Înalta Curte de Casație și Justiție a stabilit definitiv că, în acest caz, CSM a comis un mare abuz.

Iată cum descrie judecătoarea hărțuirea: Apreciez că deplasarea domnului inspector judiciar Roșu în interes de serviciu la Tribunalul Călărași, însoțit de membrii familiei, poate afecta grav imaginea Justiției.

Să justifice întâlnirea după program, la sediul instanței cu doamna judecător Iordache Cornelia, care era pensionară la acel moment.

Domnul Roșu a refuzat orice discuție care să conducă la aflarea adevărului. Am fost amenințati că vor fi suspendați și alți judecători.

Acuzațiile judecătorilor. Presiuni la cel mai mare nivel

Una dintre cele mai grave acuzații este cea prin care se menționează că Bogdan Mateescu, din calitatea de președinte al CSM, a intervenit în cazul mai multor judecători care nu îi sunt pe plac. Concret, el a cerut suspendarea din magistratura a celor care sesizau abuzurile din instanțele la care funcționau. Înalta Curte a decis definitiv că Mateescu a acționat nelegal în aceste cazuri.

Susțin că împotriva mea domnul Roșu Petre a început nelegal și abuziv cercetarea disciplinară doar pentru a acoperi abuzul săvârșit de domnul judecător Mateescu, care a dorit să fiu nelegal suspendata din funcția de judecător, caz în care, în ipoteza în care se conturează și indicii de natura penala, solicit Inspecției Judiciare să trimiță la SIIJ aceasta sesizare. (…) Consider că se impune verificarea președintelui CSM pentru a se stabili daca și-a exercitat funcția cu rea-credință, dacă fapta nu este considerata infracțiune, se arată în sesizarea trimisă Inspecției Judiciare.

Cei trei vor fi anchetați disciplinar, potrivit informațiilor noastre.