Potrivit documentului care a ajuns, astăzi, 9 iunie, pe masa inspectorului-șef al Inspecției Judiciare(IJ), Lucian Netejoru, acuzațiile sunt extreme de grave, iar Justiția seamănă cu o junglă, nicidecum cu sistemul care ar trebui să apere drepturile și obligațiile tuturor.

Mateescu, acuzat că a jignit magistrații pe internet

Judecătoarea Neluta Marinica Tudorache cere cercetarea disciplinară si suspendarea din functie a lui Bogdan Mateescu pentru discutiile dezvăluite de blogul Slugarete.wordpress.com. Ea susține  ca seful CSM a comis abaterile disciplinare prevazute de art. 99 lit. a) si c) din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, constand in “manifestarile care aduc atingere onoarei sau probitătii profesionale ori prestigiului justiției, savarsite in exercitarea sau in afara exercitarii atributiilor de serviciu”, respectiv “atitudinile nedemne in timpul exercitarii atributiilor de serviciu fata de colegi, celalalt personal al instantei sau al parchetului in care functioneaza, inspectori judiciari, avocati, experti, martori, justitiabili ori reprezentantii altor institutii”.

Intervenții pentru suspendarea magistraților incomozi

Una dintre cele mai grave acuzații este cea prin care se menționează că Bogdan Mateescu, din calitatea de președinte al CSM, a intervenit în cazul mai multor judecători care nu îi sunt pe plac. Concret, el a cerut suspendarea din magistratura a celor care sesizau abuzurile din instanțele la care funcșionau. Înalta Curte a decis definitiv că Mateescu a acționat nelegal în aceste cazuri.

Susțin că împotrivă mea domnul Roșu Petre a început nelegal și abuziv cercetarea disciplinara doar pentru a acoperi abuzul săvârșit de domnul judecător Mateescu, care a dorit să fiu nelegal suspendata din funcția de judecător, caz în care, în ipoteza în care se conturează și indicii de natura penala, solicit Inspecției Judiciare să trimiță la SIIJ aceasta sesizare. (…) Consider că se impune verificarea președintelui CSM pentru a se stabili daca și-a exercitat funcția cu rea-credință, dacă fapta nu este considerata infracțiune, întrucât inscrsurile anexate lucrării (n.r. – lucrarea disciplinara în care tintă este

Prietenie dusă la extrem cu secreatul general al CSM, judecătorul George Șerban

Tudorache) conduc la concluzia tot mai clara că președintele CSM, domnul judecător Mateescu Mihai Bogdan, precum și secretarul general al CSM, domnul judecător Șerban George Catalin, au plănuit suspendarea mea din funcția de judecător și au urmărit blocarea demisiei mele cu scopul de a fi sancționată nelegal cu excluderea din magistratura”, a scris judecătoarea Neluța Tudorache Inspecției Judiciare.

Acesta este doar un fragment din documentul care a ajuns pe masa inspectorilor judiciari. Arată cât de fragil este sistemul de Justiție. Vom reveni și cu alte dezvăluiri din cadrul forului care ar trebui să garanteze independența judecătorilor, implicit procese corecte pentru toți românii.