Noris Lobonțiu practică breakdance-ul ca hobby, în viața de zi cu zi este topograf. Recent, a fost selecționat să reprezinte România la Campionatul European de breakdance din Sochi, Rusia.

Pregătirea și deplasare sunt pe cont propriu, potrivit presei locale.  În urmă cu câteva săptămâni, mai multe publicații din Transilvania au demarat o acțiune de strângere de fonduri, după care au fost eliminate brusc. Erau indicate conturi personale, de Revolut.  De altfel, Lobonțiu stabilise și cu evz.ro de Transilvania un interviu mai amplu. Ulterior, a devenit de negăsit. Prin urmare, ne-am adresat Ministerului Tineretului și Sportului pentru a verifica dacă dansatorii de performanță sunt abandonați de stat.

Performanța se face prin înscriere la organizație sportivă

Oficialii Ministerului și Sportului explică legislația în vigoare, ignorată de unii sportivi. Potrivit normelor în vigoare, pentru a participa la competițiile sportive locale sau naționale, un sportiv trebuie să fie legitimat la un club sportiv.

În cazul de față, concursul de break este organizat de Federația română de dans sportiv.  Prin urmare, Noris Lobonțiu are un cadru legal pe care îl poate exploata, la fel cum poate procedează cu cea pentru dans.

Cum pot primi copiii bani dacă se înscriu la cluburile sportive

De azi, 11 iunie, e lege. Copiii care se înscriu la cluburile sportive primesc bani pentru susținerea activităților lor sub formă de vouchere.

Ajutorul se oferă  copiilor născuţi în perioada 01.01.2005 – 31.12.2014. Pentru a îl primi , copiii trebuie să se fi legitimat pentru prima dată la un club sportiv deţinător de certificat de identitate sportive. Înscrierea trebuie să se fi produs, în intervalul de timp 8 septembrie 2020 – 30 noiembrie 2020, în vederea practicării sportului de performanţă. Ministerul a precizat că voucherele pot fi utilizate exclusiv pentru achiziţionarea de echipament sportiv.

Subsecretarul de stat Emilian Ghiță a precizat pentru evz.ro de Transilvaniafinanțarea federațiilor naționale se face în funcție de programele sportive pe care acestea le au prin contract.

sursă foto: cont oficial facebook Noris Lobonțiu