Este vorba despre construcția unui imobil în valoare de 245 000 de euro, din județul Harghita, localitatea Borsec. Mai exact, sunt două apartamente pentru medicii din zonă, finanțate de guvenul maghiar. Fondurile s-au derulat prin Fundația Studium-Prospero, al cărei președinte executiv este nimeni altul decât secretarul de stat în Ministerul Sănătății din România, Levente Vass. Înainte de a ocupa această funcție, a fost deputat în perioada 2016-2020 din partea UDMR.

Omul cu ”salar” de la Ministerul Sănătății care a primit fonduri direct prin fundație

Levente Vaas nu a rezistat și s-a lăudat pe rețeaua Facebook cu privire la această investiție, însă, în limba maghiară.

Evenimentul Zilei de Transilvania a tradus postarea lui Vaas.

Cu noua locație inaugurată astăzi la Borsec reuşim să oferim tinerilor specialişti medici, artisti si profesori locuinte de serviciu, cu scopul de a-i convige să rămãnă acasă la dispoziția comunității lor. Multumim pentru sustinere, a postat fostul parlamentar pe contul personal de Facebook. Evident, proiectul își are utilitatea, însă, Harghita face parte din România, iar Ministerul Afacerilor Externe a precizat și în cazul altor investiții ale Ungariei, că nu se poate depăși sfera tratamentului preferențial pentru minoritatea înrudită de pe teritoriul unui stat. Asemenea precizări au fost făcute cu ocazia finanțării agricultorilor maghiari din Transilvania,  prin proiectul Kos Karoly.

Levente Vaas primește ”salar” de la Ministerul Sănătății din martie 2021

Potrivit ultimei declarații de avere completată de Levente Vaas, a fost numit secretar de stat în Ministerul Sănătății în martie 2021. La rubrica venituri a completat că primește salar(n.r corect se scrie și se citește salariu). Este menționată chiar și bursa de studiu tot de la Budapesta pentru copil. Nimic despre veniturile din calitatea de președinte  executiv al fundației menționate.

Evztransilvania.ro a solicitat Ministerului Afacerilor Externe un punct de vedere cu privire la această situație.

De asemenea, Consiliul Concurenței a anunțat recent că a demarat mai multe investigații cu privire la firmele care primesc finanțare din partea statului maghiar.