Aceasta a mărturisit magistraților de la Înalta Curte de Casație și Justiție(ÎCCJ) că a fost amenințată chiar de cel care ar fi trebuit să-i fie partener de lucru. Este vorba despre judecătorul George Cătălin Șerban, actual secretar general al Consiliului Superior al Magistraturii(CSM), fost președinte al Tribunalului Călărași.

Tot scandalul a pornit la momentul în care, Nicoleta Dumitru, în calitate de judecător la secția penală, a emis mandate de interceptare, supraveghehere audio-video într-un dosar instrumentat de DIICOT. Potrivit acesteia, în timpul măsurilor de supraveghere, au fost surpinși mai mulți magistrați, actuali și foști membri CSM, în diverse ipostaze îndepărtate de statutul profesiei.

Dosarul respectiv a fost soluționat prin trimiterea în judecată a șoferului Tribunalului Călărași, un apropiat al judecătorului George Șerban.

Mărturiile unei judecătoare: „Ai grijă că te joci cu focul și nu te apucă jumătatea mandatului!”

Imediat după emiterea mandatelor de interceptare, Nicoleta Dumitru s-a trezit în birou cu judecătorul George Șerban, furios.

Aceasta a precizat că a amenințat-o, dându-i de înțeles că prin relațiie de la CSM îi va face activitatea un calvar.

Pot să spun că l-am deranjat pe domnul președinte, pentru că în activitatea mea de judecător de drepturi și libertăți( n.r decide asupra măsurilor de supraveghere audio-video), am emis niște mandate. Nu aveam de unde să știu la acel moment că vor rezulta unele aspecte legate de persoana judecătorului George Șerban, foști și actuali membri CSM. Dumnealui a venit în birou și mi-a spus: ” Ai grijă, te joci cu focul! Nu o să te apuce jumătatea mandatului!” , a mărtursit magistratul Nicoleta Dumitru.

Secretarul general al CSM, acuzat de amenințare.Amenințările s-au transformat în plângeri la Inspecția Judiciară

Din relatările judecătoarei Nicoleta Dumitru și datele afișate de ÎCCJ, judecătorul George Șerban i-a făcut numeroase plângeri la Inspecția Judiciară.

Ani la rândul, aceasta a fost nevoită să-ți susțină nevinovăția. Să explice superiorilor ei că doar și-a făcut treaba. Nu a fost exclusă definitiv din magistratură. În prezent, este judecător la secția penală a Tribunalului Călărași. Planează, însă, frica, incertitudinea.

Judecătorul George Șerban a avut grijă să instituie teroarea, potrivit declarațiilor acesteia.

„ După sancționarea mea, șapte judecători au ieșit la pensie. Le este teamă!”, a subliniat Nicoleta Dumitru.

Deși în interiorul sistemului de justiție este cunoscut cazul, George Șerban nu a primit nici măcar o atenționare.