Cel ma recent caz este cel al magistraților de la DNA Oradea, Ciprian Man și Cristian Ardelean.

În cazul celor doi, CSM a respins acțiunea disciplinară declanșată de Inspecția Judiciară( IJ)fără a analiza cauza pe fond. Oficialii CSM au invocat un viciu de procedură, respectiv Lucian Netejoru era șef interimar la IJ, nu cu puteri depline.

Procurorii Ciprian Man și Cristian Ardelean au fost interceptați când spuneau că vor liniști unii judecători, pe vremea când reprezentau DNA Oradea.

Atfel, inspectorii judiciari au considerat că se încalcă prestigiul profesiei de magistrat. În opinia lor, o anchetă nu se poate declanșa pe baza unor simple dorințe ale unor magistrați.

Iulian Netejoru a făcut dezvăluiri incendiare

„Vă asigur că Inspecţia Judiciară a acţionat în sensul realizării misiunii sale, printr-o exercitare strictă a prerogativelor conferite de lege şi de legislaţia secundară. Trebuie să admitem că la acest moment ne îngrijorează abordarea inedită a Secţiei pentru procurori care, în cazul controlului efectuat la Direcţia Naţională Anticorupţie – Structura Centrală, a înlăturat parte dintre constatările faptice ale unora dintre membrii echipei de control apreciind că aplicarea standardelor la care ne-am referit ar fi fost neunitară şi neuniformă, a declarat Netejoru la bilanţ.

Vă rog să îmi permiteţi şi nu aş vrea să intru în nicio polemică pe acest subiect, să mă întreb retoric cine este autorul unui raport de control, cel care îl întocmeşte sau cel care, potrivit legii, este chemat să îl aprobe?”, a mai spus şeful Inspecţiei Judiciare (IJ). El a dezvăluit, printre altele, că procurorii de la DNA Ploiești ar fi falsificat probe.

Ce spun judecătorii din țară. CSM a instaurat teama în rândul magistraților

Mai mulți judecători din țară sunt revoltați deoarece CSM a instaurat teama. Ultimul caz asupra cărora s-au exprimat în acest sens a fost cel al judecătoarelor Neluța Tudorache și Ileana Alexandru, suspendate fără să se declanșeze o anchetă disciplinară împotriva lor. Ambele au anulat definitiv decizia CSM la Înalta Curte.

De teama unor eventuale abuzuri din partea CSM, judecătoarea Ileana Alexandru a renunțat la procesele deschise împotriva Colegiului de Conducere (Tribunalul Călărași) Magistrata este în conflict deschis cu secretarul general al CSM, judecătorul George Șerban.

Potrivit unor surse din cadrul CSM, Ileana Alexandru îl acuză pe judecătorul George Șerban inclusiv de hărțuire sexuală.
Toate aceste scandaluri nu fac decât să compromită imaginea Jusitiției si, implicit, să afecteze dreptul la un proces corect.