Marcel Ciolacu a transmis un mesaj clar celor de la PNL cu privire la posibila guvernare în cazul în care coaliția se rupe.

Liderul PSD a exclus categoric o alianță cu liberalii. Reacția vine în contextul în care un membru PSD a afirmat că există posibilitatea guvernării cu liberalii.

”Am anunţat clar că e exclus. Cu cine, cu Turcan la guvernare? Cu Orban, cu Cîţu? Cum se poate construi cu ei? Presupun că Vasile Dîncu a vorbit ca strateg, nu ca pesedist.

Dacă ai încălcat spiritul Constituţiei, dacă ai furat dreptul câştigătorului de a propune un prim-ministru, la cum ai venit cu ‘România educată’ în PNRR, nu există altă soluţie decât anticipate, sunt şi în Bulgaria, nu e o catastrofă”, a explicat liderul PSD, relatează Agerpres.

Nici Ciolacu și nici Cîțu nu-și doresc o coaliție între PSD și PNL

Totodată, Ciolacu i-a atacat dur pe liberali, spunând că interesele lor personale sunt mai presus de cele ale statului român.

Ei confundă statul român cu interesele lor personale. Eu vă răspund din punctul nostru de vedere, e exclusă o alianţă cu PNL dacă această coaliţie se rupe. Vă aduceţi aminte că Iohannis spunea că Parlamentul nu mai reflectă voinţa populaţiei? Aşa e şi acum, îl anunţ pe Iohannis”, a declarat Ciolacu.

Cîțu a reacționat ferm, spunând că că nu există nicio situaţie în care liberalii vor guverna cu PSD cât este premier sau preşedinte al PNL.

„Niciodată cu mine la guvernare şi la preşedinţia PNL nu vom avea o guvernare cu PSD. Asta este foarte clar, am fost un adversar al PSD din primul moment în care am intrat în Parlament, am avut cele mai multe moţiuni împotriva mea când eram ministru de Finanţe, nu există, pentru mine, nicio situaţie în care vom guverna cu PSD, cât sunt eu premier sau preşedinte al PNL”, a declarat Florin Cîţu, joi, într-o conferinţă de presă la CJ Timiş.