În jurul amiezii, la un bloc de pe strada Porțelanului din Cluj-Napoca, s-a simțit un puternic miros de gaz. Mirosul provenea dintr-un apartament de unde se auzise o explozie. Proprietarii nu erau acasă, așa că vecinii nu au știut ce se întâmplă. Mirosul fiind din ce în ce mai puternic, locatarii, speriați, au alertat pompierii. Ulterior s-a stabilit ce s-a întâmplat.  Explodase centrala termică din apartament, dar proprietarul și locatarii au avut noroc. Incendiul rezultat din explozie s-a stins cu apa scursă din instalația centralei. Altfel, s-ar fi putut întâmpla o catastrofă.

Ca de obicei în astfel de situații, ISU Cluj a trimis echipaje de intervenție în cel mai scurt timp.

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Cluj a transmis un comunicat:

„O autospecială și o echipă de intervenție a furnizorului de gaze au fost alertate, în jurul orei 14:30, ca urmare a sesizării primite din partea locatarilor despre faptul că se simte miros puternic de gaz pe casa scării, a unui bloc de locuințe de pe strada Porțelanului din municipiul Cluj-Napoca.

Pompierii au sosit în același timp cu unul dintre proprietarii apartamentului, unde au găsit centrala termică a apartamentului distrusă de un început de incendiu și care a se stinsese cu apa scursă din instalația centralei. Deversarea de gaz a fost oprită de către specialiștii furnizorului de utilități.

Cercetările preliminare au arătat că incendiul a izbucnit cel mai probabil de la un aparat electrocasnic, lăsat sub tensiune.”

Din fericire, instalația de gaz a fost reparată, astfel că în momentul prezent blocul este în siguranță. Proprietarii au scăpat de un incendiu, iar locatarii imobilului se află în afara oricărui pericol. Doar centrala termică a apartamentului afectat va urma să fie înlocuită.