O explozie s-a produs la o gură de vizitare a Stației de Gaz din Bistrița. O persoană de 46 de ani a suferit arsuri multiple și a avut nevoie de îngrijiri medicale

O explozie,  neurmată de incendiu, s-a produs într-o gura de vizitare a Stației de Gaz din municipiul Bistrița, strada Calea Clujului. O persoană de 46 de ani a avut nevoie de îngrijiri medicale și a fost transportată la spitalul județean. Bărbatul prezintă arsuri de gradul I și II la nivelul capului și membrelor superioare.

Echipaje ale pompierilor, ale Ambulanței, echipe specializate ale distribuitorului de gaz și ale poliției sunt la fața locului pentru a stabili ce s-a întâmplat. Pompierii militari și echipele distribuitorului de gaz asigură zona pentru asigurarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor și evitarea producerii din neglijență și prin acumulare de gaz a unei alte deflagrații.

La fața locului se găsesc echipaje ale pompierilor, ale distribuitorului de gaz, ale poliției și Ambulanței

Incidentul a avut loc într-o gura de vizitare a unui canal de alimentare cu apa. Acesta este situat în afara spațiului care aparține stației de gaz. ”La fața locului, echipajele B2 și C2 alocate au găsit un bărbat, de circa 46 ani. Era conștient, cooperant, a prezentat arsuri de gradul I și II la nivelul extremității cefalice și la nivelul 1/3 distale ale ambelor membre superioare. Echipajele au asigurat asistență medicală de urgență la fața locului și au evacuat pacientul la UPU Bistrița” a transmis managerul SAJ BN.

”Pompierii militari asigură zona pentru asigurarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor și evitarea producerii unei alte deflagrații. Incidentul a avut loc într-o gură de vizitare a unui canal de alimentare cu apă. Aceasta esta situată în afara spațiului care aparține stației de gaz”, au explicat reprezentanții ISU Bistrița Năsăud.

Explozia nu a fost urmată, din fericire, de incendiu care ar fi putut fi devastator. Se pare că bărbatul efectua lucrări de reparaţii în momentul producerii exploziei. Împrejurările exacte urmează să fie stabilite de poliţişti, în cadrul dosarului penal deschis pentru vătămare corporală din culpă. Detaliile în acest caz urmează să fie stabilite de către organele competente și vor fi comunicate când vor fi cunoscute cu precizie.