Din primele date, un tub de neon s-a ars cu degajare minoră de fum, este anunțul Ministerului Sănătății.

Autoritățile nu au chemat pompierii, deoarece au remediat deja problema.

La acest moment, se aerisește salonul, iar pacienții vor fi mutați înapoi în siguranță.

Explozie la Spitalul Pantelimon din București

„La Secția de Terapie Intensivă a Spitalului „Sfântul Pantelimon” din București, în această seară, în jurul orei 20.15, un tub de neon dintr-un salon s-a ars cu o degajare minoră de fum fără flacără.

Preventiv, cei doi pacienți au fost mutați în alt salon pentru a se schimba tubul de neon. Nicio persoană nu a suferit de pe urma incidentului”, precizează Ministerul Sănătății.

Conducerea unității medicale asigură că nimeni nu a avut de suferit.

Incidentul de la spitalul Sfântul Pantelimon a venit la două zile de la tragedia care a îndoliat România. Este vorba despre incendiul de la Matei Balș, soldat cu șapte decese.

Explozie la Spitalul Pantelimon din București. Câte spitale au ars în România

Aceasta este cea de-a opta explozie înregistrată la spitalele din România. Cele mai grave, soldate cu morți, s-au înregistrat la Piatra Neamț și în București.

S-au mai produs incendii fără victime la: Spitalul CFR Cluj Napoca,-noiembrie 2020, Spitalul Județean Târgu Mureș, secția ATI, în 4 decembrie 2020, , Spitalul de Psihiatrie Socola, Iași pe 25 decembrie, Spitalul de Psihiatrie Municipal din Roman pe 2 ianuarie, Spitalul de Psihiatrie din Gătaia Timiș pe 5 ianuarie