Expoziția a ajuns în geoparcul aspirant UNESCO Natur- & Geopark Mëllerdall din Luxemburg pentru a face cunoscutădiversitatea patrimoniului imaterial al geoparcurilor internaționale UNESCO, informează știriletransilvaniei.ro

Aceasta reunește obiecte din peste 30 de geoparcuri europene. Sunt  membre ale Rețelei Europene și a celei Internaționale UNESCO a Geoparcurilor.

Expoziția care a cucerit Luxemburgul

Anterior, expoziția i-a cucerit pe greci.

„Expoziția are succes pentru că propune un lucru inedit. Atunci când privim un pahar de cristal, un vas de lut, o roată de moară, un obiect de fierărie sau o piatră de construcție, putem descoperi o lume plină de povești adevărate. O primă poveste este a forțelor geologice care au creat materia primă acum milioane de ani.  Apoi, povestea măiestriei artizanului sau artistului care a realizat obiectul și, nu în ultimul rând, povestea impactului economic și social generat de producția unor astfel de obiecte.

Până unde va ajunge expoziția

Expoziția sintetizează spiritul geoparcului, acela de a lega istoria Pământului de istoria oamenilor.  Contribuind la descoperirea diversității geologice și culturale a Europei. În același timp, expoziția este un bun ambasador al valorilor UNESCO, al Geoparcului Internațional Țara Hațegului și al României. Expoziția va continua să călătorească și să integreze noi obiecte și noi povești”, afirmă dr. Alexandru Andrășanu, directorul Geoparcului Internațional UNESCO Țara Hațegului – Universitatea din București și inițiatorul expoziției, relatează sursa citată.

Aceasta este deschisă publicului până la data de 1 iunie și va continuă să uimească întreaga planetă.

”Nu ne-am limitat doar la a găzdui expoziția, ci am adăugat și 11 obiecte reprezentând municipalitățile din Geoparcul aspirant UNESCO Mëllerdall.

De asemenea, am tradus informațiile privind exponatele în germană și în franceză. Suntem foarte încântați de colaborarea cu Geoparcul Internațional UNESCO Țara Hațegului. Sperăm să ne întâlnim în curând și față în față, nu doar în fața ecranelor”, spune Conny Koob, directorul de Comunicare al Geoparcului aspirant UNESCO Natur- & Geopark Mëllerdall, relatează știriletransilvaniei.ro