Pediatria și ambulatoriul aferent vor funcționa la parter și primul etaj, în pavilionul central al Spitalului Municipal Făgăraș. Noua secție de pediatrie se întinde pe o suprafață totală de peste 790 de metri pătrați. Secția va funcționa din 15 martie. Transferul efectiv al pacienților internați în prezent la unitatea spitalicească va începe luni, 15 martie. Tot de atunci, medicii și personalul medical își vor desfășura activitatea în condiții mult mai bune. Pentru această secție se va obține curând autorizația de securitate la incendiu, după finalizarea documentațiilor.

„Micii pacienți și mămicile vor fi primiți acum într-un spațiu mult mai generos. De acum avem toate condițiile necesare pentru desfășurarea actului medical. Odată cu această modernizare și colegii mei medici și personalul medical vor munci în condiții mai bune. Pacienții pe care îi avem în acest moment internați vor fi mutați efectiv în noua secție, începând de luni. Mulțumim tuturor donatorilor!”, a declarat dr. Mihaela Pandrea, managerul Spitalului Municipal Făgăraș.

Amenajări la secție de pediatrie

În noua secție s-au amenajat cabinete pentru consultații, săli de tratament, cameră de gardă, saloane pentru pacienți și însoțitori, saloane de spitalizare de zi, sală de mese cu oficiu, loc de joacă, sală de așteptare, grupuri sanitare pentru pacienți și vizitatori – inclusiv pentru persoanele cu dizabilități – vestiare, arhivă.

„Acum sunt condiții hoteliere, iar după ce va fi dezinfectată secția, vor fi mutate toate echipamentele. Este un proiect minunat și vreau să le mulțumesc tuturor celor implicați pentru asigurarea acestor condiții de normalitate pentru micuți”, a declarat Mariana Câju, președintele Consiliului de Administrație al spitalului.

Primăria Făgăraș a finanțat lucrările de reabilitare și consolidare cu 2,86 milioane de lei din bugetul local, iar unitatea spitalicească alocă aproximativ 290.000 de lei la dotarea cu mobilier și aparatură.

„A durat mai mult decât am prevăzut, din cauza pandemiei, birocrației și a situațiilor care au apărut pe parcursul lucrărilor, dar a meritat pe deplin. Făgărășenii merită să fie tratați în condiții normale, la standarde europene. Este o dovadă că se poate dacă se vrea și le mulțumesc colegilor din Primăria Făgăraș că nu au dat înapoi când au văzut cu ce avem de a face. A fost un efort incredibil al întregii comunități și le mulțumesc tuturor ONG-urilor, donatorilor și cadrelor medicale care s-au implicat”, a declarat primarul Gheorghe Sucaciu.