Polițiștii bihoreni au identificat mai mulți bihoreni într-un caz de uz de fals. Suspecții ar fi întocmit acte false de venit pentru a obține credite de nevoi personale

 

Polițiștii bihoreni au identificat mai mulți bihoreni într-un caz de uz de fals. Suspecții ar fi întocmit acte false de venit pentru a obține credite de nevoi personale. Prejudiciul total este, conform comunicatului IPJ Bihor, de 130300 de lei și a fost recuperat parțial de către oamenii legii.

”Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au finalizat cercetările faţă de trei femei de 53, 55 și 45 de ani, din municipiul Oradea și din comuna Sânnicolau Român, județul Bihor și față de doi bărbați de 63, respectiv 61 de ani, ambii din Oradea, bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune în formă continuată, instigare la înşelăciune în formă continuată, fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată și uz de fals în formă continuată”, informează comunicatul IPJ Bihor.

Polițiștii de la criminalitate economică o bănuiesc pe femeia în vârstă de 53 de ani că ar fi inițiatoare, coordonatorul și beneficiarul principal

 

Polițiștii de la criminalitate economică o bănuiesc pe femeia în vârstă de 53 de ani că ar fi inițiatoare, coordonatorul și beneficiarul principal al faptei de uz de fals. Ea ar fi racolat celelalte patru persoane pentru a le întocmi acte false pentru a le folosi la instituțiile bancare pentru obținerea unor credite personale.

”În urma cercetărilor efectuate, polițiștii de investigare a criminalității economice o bănuiesc pe femeia de 53 de ani, din Oradea, că, în perioada ianuarie – februarie 2019, ar fi racolat celelalte patru persoane cercetate în aceeași cauză, care aveau o situție materiale precară, cărora le-ar fi întocmit documete de venit fals și pe care le-ar fi instigat să le foloseasca la patru instituții bancare, pentru obținerea unor credite de nevoi pesonale”, mai menționează comunicatul.

Ceilalți patru bihoreni ar fi consimțit pentru inducerea în eroare a reprezentanților a patru instituții bancare

 

Ceilalți patru bihoreni sunt bănuiți de complicitate și tăinuire, în perioada de referință. Ei, de asemenea, ar fi consimțit pentru inducerea în eroare a reprezentanților a patru instituții bancare. Ele au folosit documente de venit falsificate, respectiv decizii de pensionare și cupoane de pensie, în care se atesta, în mod nereal, că ar fi pensionari și ar realiza venituri lunare. În baza acestora au solicitat 12 credite de nevoi personale, din care au fost aprobate și obținute șapte credite.

Orădeanca de 53 de ani este bănuită că ar fi păstrat pentru sine și ar fi folosit în interes personal cea mai mare parte din banii astfel obținuți de la bănci. Prejudiciul total cauzat astfel instituțiilor bancare este de 130.300 de lei și a fost recuperat parțial de polițiștii bihoreni, prin aplicarea de măsuri asiguratorii”, mai precizează comunicatul.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bihor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au finalizat cercetările şi au înaintat dosarul la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, cu propunere de trimitere în judecată a celor în cauză.