Asfel, de 1 Mai  vor rămâne în vigoare multe dintre retricțiile impuse de pandemie.

„Ca să lămurim aspectul dacă se pot deplasa la mare în intervalul 1 – 2 mai. Noi am adoptat în hotărârea CNSU, în oglindă, o reglementare cu ce se întâmpla la munte.

Este permisă cazarea în cele 17 staţiuni de pe litoral, cu respectarea condiţiilor de protecţie sanitară şi respectarea acelei reglementări – maxim 70 la sută din capacitatea de cazare să fie ocupată. În ceea ce priveşte petrecerile din cluburi, sigur că, în această perioadă, această activitate este restricţionată şi, în funcţie de indicele la mia de locuitori, ştim până la ce oră avem permisă deplasarea”, a declarat oficialul Guvernului, la Prima TV.

1 Mai 2021. Încă nu e clar, dacă pe plajă se va purta mască

În ceea ce privește purtarea măștii pe plajă, situația nu este tranșată. Ministrul de Interne spune că este posibi ca turiștii să nu mai fie nevoiți ca pe plajă să o poarte. Încă se mai poartă discuții pe această temă.

Totodată, se are în vedere că acesta ar putea fi eliminată, dacă se respectă distanțarea socială.

„În acest moment, reglementarea legată de mască este în vigoare. Masca este obligatorie a fi purtată. Sigur, până în data de 1 mai, vom mai avea discuţii în Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă şi este posibil să discutăm şi despre o astfel de eventualitate de a limita purtarea măştii în anumite situaţii, în vârful muntelui sau la plajă. Este o discuţie. Şi la restaurant nu mănânci cu mască. Sunt lucruri de bun simţ şi care pot fi analizate”, a precizat ministrul Lucian Bode, pentru sursa citată mai sus.

Debutul sezonului estival ar putea aduce o relaxare a măsurilor impuse de pandemie, au opiniat oficialii Guvernului.

Se speră la imunizarea colectivă, iar apelul premierului Florin Cîțu către populație este să se vaccineze.

El susține că vaccinarea este singura metodă prin care viața noastra ar putea reveni la normal. Economia națională ar putea fi relansată, după vaccinarea anti-COVID a cât mai multor români.