Potrivit investigațiilor preliminare, femeia în vârstă de 70 de ani care a fost găsită moartă în urma unui incendiu într-un apartament de de pe strada Horea, în cursul zilei de 1 ianuarie, a fost, se pare, de fapt linșată. Suspectul principal în cazul de față este chiar fiica femeii.

Victima decedată activase de-a lungul vieții ca asistentă medicală în cadrul Spitalului de Copii din Cluj-Napoca. Din cauza faptului că era cunoscută cu probleme psihice, doamna asistentă o avea în grijă și pe fata acesteia care, potrivit vecinilor, obișnuia să își scalpeze bătrâna mamă.

În ciuda faptului că i s-a oferit ajutor, suspectul de crimă a refuzat internarea pe termen lung, astfel că medicii nu au reușit să îi asigure tratamentul de specialitate necesar.

Ajunsă acasă, fiica a telefonat la numărul unic de urgență 112, alertând autoritățile de faptul că locuința era cuprinsă de flăcări iar mama sa fără suflare.

Potrivit anchetei, vârstnica de 70 de ani a fost lovită în cap cu un obiect dur, după care copilul ei ar fi incendiat casa pentru a-și șterge urmele.

”Alerta a fost dată în jurul orei 3.10, iar pompierii au găsit în apartamentul cu două încăperi, situat la parterul blocului, corpul unei femei, în vârstă de ceva 70 de ani, care fost ars în incendiu și care prezenta traume incompatibile cu viața.

Pompierii au lichidat flăcările, în circa 15 minute, după ce au sosit la fața locului, și au întreprins măsuri pentru evacuarea unei persoane, care locuia deasupra apartamentului din care a pornit incendiul.

Au fost distruse de flăcări mai multe bunuri din apartament, iar intervenția promptă a pompierilor a limitat extinderea focului mai departe de limitele în care a fost găsit”, a precizat pompierii clujeni, primii ajunși la locul incidentului.

Pentru stingerea flăcărilor, echipele de pompieri din Cluj-Napoca s-au deplasat la fața locului intervenind promt cu două autospeciale.

În momentul de față cercetările sunt în plină desfășurare.