Festivalul se află la cea de a 36-a ediţie. La prima ediţie, în 1983, s-a inaugurat şi un concurs de creaţie care, de-a lungul anilor, a devenit tradiţie. Anual, Festivalul de poezie „Octavian Goga” a fost organizat de Consiliul Judeţean Cluj în colaborare cu Uniunea Scriitorilor din România – Filiala Cluj şi cu Şcoala Populară de Arte “Tudor Jarda” din Cluj-Napoca.

Odată cu Revoluţia, festivalul  a fost sistat pentru un an, după care regretatul critic Petru Poantă l-a revitalizat, aducând din nou scriitori din toată ţara şi redându-i astfel strălucirea de odinioară. În fiecare an, de atunci, evenimentul a fost onorat cu participarea unui număr apreciabil de artişti şi oameni de cultură de pe tot cuprinsul ţării.

Muzeul Octavian Goga

In anul 1926, Conacul Octavian Goga a fost restaurat complet si de atunci a căpătat o nouă structură. Clădirea este compusa din: parter, salon de primire a musafirilor, sufragerie, Salonul Galben, biblioteca, salonul de muzica, iar la etaj este situat biroul de lucru al lui Octavian Goga.

Locuinţa personalului auxiliar mai este cunoscută si sub denumirea de Casa Ady. În prezent, în clădire sunt expuse diverse obiecte de artă, obiecte etnografice si obiecte care fac parte din cultura populară, deci casa este un veritabil muzeu.

La Conacul Octavian Goga se află si Casa de Oaspeţi, cunoscută şi sub denumirea de Casa Albă. Aceasta era destinată primirii inviţatilor sau musafirilor care treceau pragul conacului. În prezent, locatia este un muzeu unde sunt expuse diferite costume populare, covoare, icoane şi multe alte obiecte tradiţionale din toate colţurile ţării.

Prin demolarea grajdurilor din partea inferioara a conacului s-a obţinut  un spaţiu generos şi astfel s-a ridicat un faimos teatru de vară care există şi astăzi.

Muzeul a organizat in fiecare an diferite evenimente culturale, un foarte bun prilej de promovare în ţară şi în străinătate a valorilor artistice şi culturale naţionale. Prin aceste manifestări periodice cu o largă rezonanţă este onorată memoria poetului în contextul patrimoniului cultural românesc şi universal.  Anul acesta, din cauza resticţiilor cauzate de pandemie, a avut loc aici doar o expoziţie, în ianuarie, cu ocazia Zilei Culturii Maghiare.