Un nou festival-test  se va desfășura în perioada 18-21 iunie 2021 va avea loc în Marea Britanie.

Download Festival, cel mai mare eveniment rock din UK, a fost așteptat de către iubitorii muzicii rock, iar ediția din 2021 va fi una pilot unde vor participa 10.000 de persoane. Înainte de pandemie, numărul participanților ajungea și la 80.000.

Acest festival reprezintă a doua fază a programului de cercetare guvernamental a evenimentelor în spațiul public și cu un număr de mii de participanți.

Festival-pilot cu 10.000 de persoane

Primul eveniment de acest gen ce s-a organizat a fost în Barcelona, iar după cele două săptămâni de observare nicio persoană nu s-a infectat cu COVID-19.

La acest festival-test ce va avea loc în Marea Britanie, participanții trebuie să prezinte un test negativ. După festival toți participanții vor fi testați.

Nu vor exista restricții de distanțare socială și nici purtatul măștii nu va fi necesar.

După eveniment, cercetătorii din Public Health England vor supraveghea persoanele participante la eveniment.

Ce se întâmplă cu evenimentele din România?

Organizatorii de evenimente culturale și festivaluri sunt revoltați pe statul român după ce au fost uitați să fie incluși în  schema de ajutor de stat pentru sectorul HoReCa. Ei susțin că au cerut sprijin de nenumărate ori autorităților, dar statul român s-a arătat de fiecare dată ambiguu și fără o soluție viabilă.

„Cum a ajuns sectorul cultural din România să fie tratat cu atâta dezinteres și lipsă de empatie?

Cum au ajuns evenimente din România, care înainte de pandemie contribuiau la dezvoltarea locală, erau atracții turistice și proiecte strategice în orașele lor, să fie ignorate și sacrificate fără nici măcar o explicație? Cum s-a ajuns aici?” au precizat reprezentanții asociației AROC.

Organizarea festivalului din Marea Britanie a întins spiritele mai mult a organizatorilor de evenimente din țara noastră.

„Organizatorii de la Download Festival organizează DOWNLOAD PILOT, un eveniment test cu 10.000 de participanți! Noi ne întrebăm: ce evenimente test au făcut autoritățile din România?” au scris organizatorii festivalului Maximum Rock România  pe Facebook.