Edy Chereji , directorul UNTOLD, a precizat după ce concertul de la Barcelona a fost un adevărat succes, că festivalurile sunt mult mai sigure decât mersul la metru, piață sau pe stradă deoarece oamenii sunt vaccinați sau au anticorpi.

Edy Chereji, directorul festivalurilor UNTOLD și Neversea spune că rezultatul studiului de la Barcelona arată că se pot organiza evenimente fără ca ele să reprezinte un factor de risc.

„Rezultatul acestui studiu vine să confirme ceea ce noi am spus încă de la începutul acestui an și anume că, în condițiile în care absolut toți participanții la un eveniment fie sunt testați, fie fac dovada anticorpilor, fie sunt vaccinați, evenimentele devin cele mai sigure locuri, unde riscurile de transmitere a virusului sunt eliminate la maximul posibil.

UNTOLD ar urma să se organizeze în această vară

Aș îndrăzni să spun că la ora actuală, ceea ce am propus noi cu reluarea activității pentru cei care sunt vaccinați, testați sau cu anticorpi, reprezintă cele mai ample măsuri de siguranță luate până în prezent! În plus, acei oameni, dacă nu s-ar afla la eveniment, ar fi inevitabil într-un alt spațiu public, fie la metrou, fie în parc, fie la piață, fie pe stradă, unde nu sunt testați și unde, în mod natural ar intra în contact cu alți oameni, favorizând transmiterea virusului. Pe când, participanții la evenimente ar fi din start testați, iar cei care ar fi depistați pozitivi ar fi conștienți de acest lucru și ar putea lua măsurile care se impun!”, a anunțat Edy Chereji , Director de Comunicare UNTOLD & Neversea.

Organizatorii UNTOLD au cerut statului român încă din luna martie reluarea activității pentru sectoarele culturale. Alianța Cultură, Turism și Evenimente ( ACTE) cere reluarea evenimentelor mari după o periadă de un an în care au fost interzise datorită pandemiei de coronavirus.

Reamintim că în Barcelona s-a organizat un concert test unde au participat 5.000 de oameni.