În sfârşit nişte veşti bune! Potrivit anunţului făcut de către Edy Chereji, directorul de comunicare al celor două festivaluri, în cadrul unei intervenţii la Antena3, cele mai mari festivaluri de muzică din ţara noastră, respectiv Untold şi Neversea, s-ar putea ţine până la urmă în cursul acestei veri. Anunţul de faţă este îmbucurător întrucât cele două evenimente au trebuit să fie anulate în 2020 din cauza pandemiei de coronavirus.

În opinia lui Chereji, cele două festivaluri s-ar putea organiza în siguranţă cu public atâta vreme cât vor fi respectate o serie de condiţii.

Potrivit directorului de comunicare, accesul persoanelor va fi condiţionat de dovada vaccinării, dovada anticorpi sau de către prezentarea unui rezultat negativ la un test rapid Covid-19.

Soluţii propuse pentru organizarea festivalurilor Untold și Neversea

„Ne dorim să găsim această soluție alături de autorități. Aceasta a fost și rugămintea noastră, să nu renunțăm la această posibilitate de a reveni încetul cu încetul la normalitate. Și să ne punem la masă și să vedem care sunt scenariile posibile pentru această vară și care sunt măsurile pe care le-am putea pregăti astfel încât să avem o vară cu evenimente.

Nu putem spera, nu putem visa la o întoarcere la ceea ce a însemnat 2019. Dacă vom putea organiza evenimente, vor fi cu anumite compromisuri și măsuri care ne vor face să avem anumite limitări sau lucruri care ar putea să schimbe din experiența pe care oamenii o cunosc atunci când vine vorba de concerte și festivaluri”, a precizat acesta.

Organizatorii celor două festivaluri propun următoarele soluţii pentru organizarea mult îndrăgitelor eveniment:

  • Dovada vaccinării.
  • Dovadă anticorpi,
  • Rezultat negativ la un test rapid COVID-19.

„Acestea sunt trei dintre soluțiile și măsurile care credem noi că într-un mod cumulat ar putea să ajute și să permită reluarea activităților cu public.

O măsură de genul distanțare socială este imposibilă. Cel mai important lucru este să ne punem la masă cu autoritățile și să inventăm și să găsim acel manual de utilizare a unui eveniment. Să înțelegi cum poți izola oameni care prezintă un risc de cei care nu prezintă un risc.

Suntem în contact cu colegii din străinătate și lucrează cu același scenariu: de a ține evenimentele în vara. Este mult mai avansată relația cu autoritățile. În alte țări din Europa s-au făcut și evenimente de tip test. Multe Guverne în Europa au și garantat încă de acum o relaxare financiară pentru cei care organizează evenimente și festivaluri.” a mai spus Edy Chereji la Antena 3.