UNICEF a publicat un raport prin care milioane de fete minore sunt obligate să se căsătorească la o vârstă foarte fragedă datorită pandemiei de COVID-19.

Abeba, o fată din Etiopia, a declarat pentru BBC că familia ei a obligat-o să se căsătorească datorită problemelor economice întâmpinate de familia ei.

„Familia mea mi-a spus că nu ar trebui să spun NU unei astfel de oferte, întrucât băiatul care dorea să se căsătorească cu mine provine dintr-o familie bogată”, a declarat Abeba.

Presiunile din partea familiei vin în contextul în care pandemia de COVID-19 a îngenuchiat familia pe plan financiar. Fata, în vârstă de doar 14 ani, visează să ajungă medic, dar în orașul unde trăiește, acest lucru este incert.

Căsătorii la doar 14 ani datorită pandemiei de COVID-19

O altă fată din Nigeria, Rabi, este presată de familia ei să se căsătorească cât mai repede posibil pentru a scăpa de problemele economice cu care se confruntă familia ei. Fata, în vârstă de 16 ani, se arată șocată de faptul că e nevoită să-și sacrifice cea mai frumoasă vârstă pentru a ajuta familia.

„Două dintre vecinele noastre se vor căsători săptămâna aceasta… Pur și simplu nu mi-am imaginat niciodată că rândul meu va veni atât de curând”, a spus Rabi.

UNICEF: 10 milioane de fete ar putea fi obligate să se căsătorească la o vârstă fragedă

UNICEF a precizat că în următorii 10 ani, mai bine de 10 milioane de fete ar urma să se căsătorească la o vârstă fragedă. Pandemia de coronavirus, închiderea școlilor, problemele economice și suspendarea alocațiilor au dus la creșterea acestui fenomen.

Nankali Maksud, consilier în cadrul UNICEF, a declarat că lumea pentru aceste tinere nu mai este sigură deloc.

„Aceste cifre ne spun că lumea devine un loc tot mai neprietenos pentru fete”, a declarat pentru BBC Nankali Maksud, informează Digi24.

Dacă procentul fetelor căsătorite înainte de vârsta majoratului a scăzut în 2011 la 15 %, pandemia de coronavirus ar putea crește progresul căsătoriilor la vârste fragede.

„Înregistram un progres la nivel global în privința aceasta, mergeam în direcția corectă. Dar Covid ne-a scos din acest trend. Viața adolescentelor la nivel global s-a înrăutățit”, a declarat Nankali Maksud.