În drept, tragedia a avut loc în noaptea de marți, în comuna Popești, în casa unei familii care era inclusă în evidența primăriei din comună din cauza condițiilor precare de trai.

Conform informațiilor, sticla de diluant a fost descoperită de către cel mai mare dintre copii, respectiv, o fetiță de 10 ani, care a început să se joace cu recipientul prin casă, în apropierea sobei. La un moment dat însă, în clipa în care din sobă au sărit scântei, aceasta s-a aprins, iar copila de 10 ani speriindu-se, a aruncat sticla în flăcări pe patul în care se afla sora ei mai mică, în vârstă de 4 ani, a căror haine au loc instant foc.

În ciuda faptului că părinții au reușit stingerea flăcărilor, fetița a ajuns la spital cu arsuri în proporție de 60%, fiind internată și transferată în blocul operator pentru efectuarea manevrelor chirurgicale de urgență.

Din nefericire însă, arsurile grave la nivelul căilor respiratorii și din cauza faptului că saturația oxigenului în sânge era cu mult diminuată, aceasta a decedat ziua următoare în ciuda eforturilor medicilor de a o salva.

În urma tragediei, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Iași, a inițiat o anchetă socială, plasându-i pe ceilalți cinci copii ai familiei într-un plasament maternal.

Conform declarațiilor DAGSP, mediul de trai din casa era impropriu, copii erau neîngrijiți, nehrăniți și stăteau în permanență în frig. În acest sens, și pe bună dreptate, autoritățile iau în calcul și decăderea părinților din drepturi.

Pentru a mia oară, părinții sunt sfătuiți să țină obiectele inflamabile, toxice și ascuțite departe de copii!