Un tânăr român din Italia a comis un act mostruos, incalificabil. El a violat o fetiță de un an și jumătate și apoi a bătut-o până la moarte

Un tânăr român din Italia a comis un act mostruos, incalificabil. El a violat o fetiță de un an și jumătate și apoi a bătut-o până la moarte. Gabriel Robert Marincat, din Borșa, Maramureș, în vârstă de 25 de ai, era partenerul mamei fetiței Sharon Barni, fetița de optsprezece luni decedată în zona Como. El locuia împreună cu acestea de aproximativ trei luni.

Muncitorul român, originar din Borșa, care a comis monstruoasa faptă este rezident la Lentate sul Seveso. De trei luni locuia în aceeași casă cu fetița pe care a violat-o și cu mama acesteia. Silvia Barni, o italiancă de 24 de ani, era de câteva luni partenera sa. Maramureșeanul este acuzat de maltratare care a dus la moartea unui copil și violență sexuală împotriva unei persoane sub vârsta de zece ani, relatează gazetaromaneasca.com .

Prima care a realizat gravitatea situației a fost bunica copilului

Prima care a realizat gravitatea situației a fost bunica copilului. Femeia și-a găsit nepoata inconștientă și cu o cămașă pătată de vărsături și a alertat serviciile de urgență. Potrivit milano.corriere.it, fetița era moartă când a ajuns la spitalul din Bergamo. Fetița a fost transportată la spital de urgență cu elicopterul.

Medicii au constatat însă, la autopsie, că fetița de 18 luni a fost bătută și violată

Medicii au constatat însă, la autopsie, că fetița de 18 luni a fost bătută și violată. Legiștii au arătat că fetița suferise leziuni compatibile cu traume contondente în diferite zone ale corpului, precum și răni compatibile cu abuzuri sexuale. Fetița a murit în ziua în care Gabriel Robert Marincat a avut-o în grijă, așa că autoritățile s-au îndreptat către el, mai precizează sursa citată.

Cu câteva zile înainte să fie arestat, românul a fost alungat din casă de mama copilului. Prima infracțiune, poate fi pedepsită cu o condamnare de maximum 24 de ani de închisoare. Pentru violența sexuală poate primi până la 20 de ani după gratii.

Grozăvia a generat numeroase reacții

Grozăvia a generat numeroase reacții. Una dintre ele aparține politicianului italian Matteo Salvini, care a ocupat, de-a lungul vremii, funcții precum europarlamentar, ministru de Interne și vicepreședinte al Consiliului de Miniștri din Italia. „Ca tată al unui copil, mă simt rău. Un copil de 18 luni, torturat și violat de partenerul mamei sale. Nu există cuvinte care să descrie această oroare, Răul în forma sa cea mai șocantă. O rugăciune pentru acest biet mic înger care s-a dus în Rai”.

„Pentru monstrul care a comis această oribilă crimă, speranța unei vieți în închisoare, cu castrare chimică, fără reduceri, fără milă, așteptând Justiția divină.”, a scris Matteo Salvini pe Twitter. Reacțiile italienilor au fost pline de revoltă. „O pedeapsă cu moartea nu este suficientă, ar fi nevoie de două, în acest caz”, este una dintre ele, conform gazetaromaneasca.com.