Doi dintre membrii Orchestrei Filarmonicii Sibiu, Antonio Mihail și Cosmin Fidileș vor participa în premieră la maratonul „Ranndonerus”, organizat la Miercurea Ciuc.

Astfel Filarmonica Sibiu devine prima instituție de acest gen din România care are în componență o echipă de ciclism.

Maratonul „Ranndonerus”, o cursă de 209 kilometri

Competiția se va desfășura pe data de 24 aprilie, sâmbătă, pe un traseu de 209 kilometri.

Muzicienii Cosmin Fidileș (concertmaestru – vioară) și Antonio Mihail (șef-partidă corn), membri în Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu vor face pauză de la muzică timp de o zi pentru a concura într-o competiție de anduranță care presupune parcurgerea unui traseu de 209 kilometri.

Echipa de ciclism a Filarmonicii Sibiu este sprijinită de către Consiliul Județean Sibiu și va lua startul la Maratonul „Ranndonerus”, în dimineața zilei de 24 aprilie.

”Întotdeauna am comparat activitatea unui muzician cu cea a unui sportiv. Studiul tehnicii instrumentale este egalul antrenamentelor, iar prestațiile muzicale sunt echivalentul evenimentelor sportive. Îndrăzneala, tenacitatea, testarea propriilor limite sau autocontrolul sunt calități comune atât muzicienilor profesioniști cât și sportivilor de performanță.

Eu sunt muzician, dar voi fi întotdeauna dependent de sport (la nivel de amator, bineînțeles), chiar dacă uneori aceasta implică riscuri. Ne completăm personalitatea atunci când îmbinăm profesia cu hobby-urile!

Mulțumesc Filarmonicii de Stat Sibiu, Consiliului Județean Sibiu și partenerului ”Ballan Sportswear” pentru susținerea ideii de a avea o echipă de ciclism a instituției!” a declarat violonistul Cosmin Fidileș, concertmaestru în Orchestra Filarmonicii Sibiu.

”Poate nu ne mișcăm contratimp… Nu batem recorduri… Ne propunem însă întotdeauna să ne jucăm – puțin mai serios – și în afara concertelor și repetițiilor. Așa că pe 24 aprilie ne vom juca de-a cicliștii la Randonneurs Miercurea Ciuc, în traseul pentru câștigarea Brevetului de Anduranță BRM 200.

Astfel, vom arăta faptul că putem fi performeri și în afara scenei, muzica nefiind un impediment în acest sens. La Filarmonica de Stat Sibiu, muzica și mișcarea sunt într-o armonie perfecta” a completat cornistul SDD.