Potrivit NewsAr.ro, unul dintre domeniile mai puţin abordate de mass-media, respectiv, domeniul artei, a fost abordat de către artistul vizual arădean Florian Liber, membru al Academiei Regale de Artă din Canada.

Acesta relatează cum au fost afectaţi artiştii de criza mondială de coronavirus, provocată de Sars-Voc-2.

Florian Liber: „Văd contractele tăiate unul după altul”

„Impactul este enorm, iar amploarea consecințelor este încă dificil de măsurat. Este sigur că piața artei va fi afectată de o economie slăbită. Situația actuală din jurul pandemiei COVID-19 se schimbă foarte rapid.

Sunt pe deplin conștient de faptul că artiștii sunt deosebit de afectați de încetarea bruscă a activităților din sector. Artiștii și promotorii culturali, la rândul lor, văd contractele tăiate unul după altul.

Multe evenimente artistice au fost anulate, local si internațional”, spune Florian Liber, adăugând: „Trebuie să dezvoltăm o aplicație de realitate augmentată pentru a vizualiza lucrările de acasă:https://www.youtube.com/watch?v=PgGv1h6x0Jg”.

„Acest demers va schimba percepția oamenilor și îi va face să vadă importanța artei”

Potrivit acestuia, în contextul crizei actuale, un număr destul de mare de instituţii culturale au reuşit să se adapteze prin promovarea resurselor în cadrul mediului online.

„Ca reacție la criză, multe organisme culturale își promovează resursele online”„«Ideea de a fi singuri, împreună»” ca și condiție definitorie a vieții noastre contemporane nu a fost niciodată atât de reală ca acum.

Este încurajator să ne vedem comunitatea lipindu-se, să rămânem conectați, să fim creativi și să ne adaptăm remarcabil într-o schimbare digitală care este puțin «forțată».

Eu consider că închiderea ca o formă de rezidență artistică, ne permite să dăm frâu liber creativității noastre, ca un câștig mertitat pe deplin valorizănd munca artiștilor publicului larg. Cred că acest demers va schimba percepția oamenilor și îi va face să vadă importanța artei în viața noastră de zi cu zi”, a menționat artistul vizual Florian Liber.