Premierul României, Florin Cîțu, a precizat că se continuă discuțiile cu primarii municipiilor în vederea impunerii carantinării la nivel zonal.

Premierul a mai susținut că pentru moment este de ajuns respectarea cu strictețe regulile impuse și creșterea ritmului de vaccinare.

„Suntem preocupaţi cu toţii să protejam sănătatea şi viaţa cetăţenilor. Să menţinem economia deschisă. Sunt obiective comune, asumate responsabil şi determinat, indiferent de formaţiunile politice din care facem parte.

Am făcut apel la reprezentanţii autorităţilor locale să se implice în continuare în aplicarea cu fermitate a actualelor măsuri de protecţie sanitară. În derularea campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 şi în informarea corectă a oamenilor”, a spus Cîțu.

Respectarea măsurilor existente și vaccinarea, soluții de încetinire a răspândirii COVID-19

Premierul a recomandat tututor cetățenilor să respecte regulile, altfel se vor impune măsuri mult mai dure.

,, Ar fi suficientă respectarea strictă a actualelor măsuri. Purtarea măştii sanitare în spaţii publice, distanţarea, evitarea aglomeraţiei. În paralel cu procesul susţinut de vaccinare, pentru a nu fi necesare alte decizii restrictive sau carantinarea zonală pentru limitarea răspândirii virusului”, se arată în mesajul scris pe Facebook.

100.000 de persoane vaccinate din luna aprilie

Florin Cîțu a precizat că s-au luat în calcul mai multe soluții pentru ca cetățenii să-și protejeze sănătatea și a celor din jur și creșterea capacității de vaccinare.

„În paralel, vom creşte capacitatea de vaccinare, astfel încât la jumătatea lunii aprilie să ajungem la efectuarea zilnică a 100.000 de doze şi să pătrundem mai mult în zonele rurale sau greu accesibile, cu centre mobile de vaccinare.

Înţeleg efortul făcut de toată lumea în această perioadă.  Însă este nevoie să continuăm pentru ca în următoarele două luni cele câteva milioane de doze de vaccin care vor ajunge în România vor fi decisive pentru a depăşi cu bine pandemia”, a mai spus premierul Florin Cîțu pe pagina de Facebook.