Premierul Florin Cîțu a menționat că numărul mic de infectări cu noul coronavirus nu reprezintă o coincidență datorită numărului mare de români ce se vaccinează.

„Continuăm în acelaşi ritm şi cu mai multe campanii de vaccinare pentru a atinge ţinta până la 1 iunie de 5 milioane de persoane vaccinate. Se poate, putem atinge această cifră. Venim după un week-end foarte bun privind campania de vaccinare.

Maratonul vaccinării de la Bucureşti, cu rezultate fantastice. Avem peste 20.000 de persoane vaccinate la maraton, ceea ce arată dorinţa românilor de a reveni cât mai curând la normalitate”, a declarat, luni, Florin Cîţu.

Cîțu: Se poate, putem atinge cinci milioane de persoane vaccinate

De asemenea, Cîțu a mai precizat că vaccinarea reprezintă singura șansă pentru a reveni la normalitate.

„Nu există nicio coincidenţă că avem o rată a infecărilor în scădere, semnificativ, în acelaşi timp în care vedem şi o creştere a ratei de vaccinare. Ele merg mână în mână. Este nu doar o corelaţie, este şi o relaţie de cauzalitate de la vaccinare către rata de infectare în scădere”, a susţinut premierul.

El are speranțe că până pe 1 iunie se va atinge numărul de 5 milioane de persoane vaccinate.

„Continuăm în acelaşi ritm şi cu mai multe campanii de vaccinare pentru a atinge ţinta până la 1 iunie de 5 milioane de persoane vaccinate. Se poate, putem atinge această cifră şi am încredere că românii vor să revină la normalitate cât mai curând”, a subliniat Cîţu.

Pentru mediatizarea campaniei de vaccinare, Cîțu a spus că va scoate în stradă toți miniștrii și secretarii de stat. Această acțiunea va avea loc săptămâna viitoare.

„Vom avea tot guvernul în stradă, toți miniștrii și secretari de stat vor fi stradă, la centrele de vaccinare. Vom face o ședință de guvern în stradă. Toți membrii guvernului vor răspunde cetățenilor”, a declarat premierul Florin Cîțu.