Premierul României, Florin Cîțu a făcut o serie de precizări cu privire la majorarea taxelor, explicând ce se va întâmpla cu Codul fiscal în următoarele trei luni de zile.

În cursul zilei precedente, premierul a declarat faptul că taxele în anul curent nu vor fi modificate.

„Suntem în al doilea an în care nu s-a întâmplat nimic cu Codul fiscal şi va rămâne aşa. Eu am promis (…) că nu vom modifica Cosul fiscal, nu vom creşte taxe şi nu vom introduce taxe noi. Aşa va rămâne şi anul acesta”, a anunţat, marţi, premierul Florin Cîţu.

Florin Cîțu despre majorarea salariului minim

Totodată, premierul abordat și subiectul majorării salariului minim, declarând faptul că o decizie în acest sens poate fi luată numai după purtarea unei discuții cu antreprenorii și sindicatele.

Conform celor spuse de către acesta, în România s-a putut observa în ultimii ani o „dinamică mai mare” a cererii.

„În ceea ce priveşte salariul minim, aici trebuie să avem discuţii, atât cu cei care plătesc salariul minim, cu antreprenorii, deci, cu patronatele, dar şi, bineînţeles, cu sindicatele.

Este o discuţie tripartită şi vom vedea care este evoluţia salariului minim. În ceea ce priveşte evoluţia în ultimii ani, România a avut o dinamică mai mare a salariului minim, a creşterii salariului minim în ultimii ani, vom vedea ce se va întâmpla.

Ştiţi foarte bine că această decizie se va lua după o discuţie tripartită, nu putem să o luăm după ce spune o persoană sau alta”, a precizat el.

Fără modificări în Codul fiscal

În final, premierul a făcut mult așteptatul anunț conform căruia, Codul fiscal nu va avea parte de modificări în anul 2021.

„Suntem în al doilea an în care nu s-a întâmplat nimic cu Codul fiscal şi va rămâne aşa. Codul fiscal, eu am promis, din momentul în care am preluat portofoliul la Finanţe, anul trecut am promis şi anul acesta că nu vom modifica Codul fiscal, nu vom creşte taxe şi nu vom trece taxe noi. Aşa va rămâne şi anul acesta”, a adăugat prim-ministrul.