Florin Cîțu a venit cu câteva precizări referitoare la ultimele proteste sindicale din aceste zile. Premierul României a declarat că anul acesta nimeni nu va fi dat afară și că toți bugetarii își vor primi sporurile.

Șeful Executivului a dat asigurări că toți bugetarii își vor primi sporurile pentru anul 2020. Totodată, Cîțu a mai declarat că sistemul privat a avut cel mai mult de suferit, și că în ciuda economiei ce trece printr-o criză datorită pandemiei de COVID-19, statul român a mărit salariile din sectorul public.

„Asta fac sindicatele, încearcă să susțină angajații. Mesajul, de fiecare dată, pentru sindicate și angajații din sectorul bugetar e același. În 2020, când economia trecea prin cea mai mare criză din ultima sută de ani, când în sectorul privat au fost 1,4 de milioane de oameni în șomaj tehnic. Oameni care plăteau taxe ca să susțină salariile din sectorul public, sectorul public a primit creșterea salarială normală, nu a fost nimeni dat afară. Anul acesta nu e nimeni dat afară, toată lumea își primeșe sporurile, își primește salariul la nivelul din 2020. Nu văd o problemă”, a spus Cîțu, conform Agerpres.

Aceiași lideri sindicali de 30 de ani

Florin Cîțu a mai vorbit și despre protestele sindicatelor din aceste zile și de faptul că liderii lor s-au păstrat, de aproape 30 de ani.

„Sunt foarte mulți lideri sindicali – și aici e o surpriză și ar trebui să ne gândim ca societate: cum se întâmplă că liderii sindicali sunt aceiași de 30 ani? Acolo nu se întâmplă nimic. Peste tot se mai modifică, dar acolo sunt aceiași. Ar trebui să ne gândim cum funcționează lucrurile și poate în acest dialog social ne gândim cum ajung acolo”, a adăugat premierul.

Chiar dacă anul 2020 a pus la grea încercare economia românească, bugetarii își vor putea păstra sporurile. Totodată, prim-ministrul a dat asigurări că nimeni nu-și va pierde locul de muncă din spațiul public anul acesta.