Premierul Florin Cîțu a reacționat la adresa celor care nu respectă regulile și pun în pericol, prin acțiunile lor, sănătatea tuturor. Premierul s-a arătat revoltat față de cluburile pline de oameni și de stațiunile arhipline de la munte.

El a subliniat că, prin astfel de ,,relaxări”, riscăm ca și situația coronavirusului să devină critică.

„Am văzut și eu imaginile cu ce s-a întâmplat weekend-ul trecut în cluburi și în stațiunile montane. Sunt foarte supărat să văd ca există o minoritate printre concetățenii noștri care încă nu vrea să respecte regulile. Bineînțeles că implicațiile sunt pentru majoritate.

De aceea am decis ca astăzi (luni – n.r.) să am o întâlnire cu primarul general al Capitalei și primarii de sectoare să discutăm puțin despre situația din București. La ora 4 (16.00 – n.r.) o să am o discuție online cu toți prefecții, iar mâine (marți – n.r.) o să am o discuție cu Asociația Consiliilor Județene și cu Asociația Municipiilor din România”, a precizat Florin Cîțu, informează Digi24.

Nu toate restaurantele și cluburile respectă regulile impuse de către autorități

Prim-ministrul a mai precizat că fiecare județ trebuie să aibă în vedere un control mai aprofundat la agenții economici și amendarea lor în cazul în care nu se respectă regulile impuse la nivel național.

„Există particularități pentru fiecare județ, municipiu în parte. Mă aștept ca pe lângă discuțiile despre buget, să vină și cu soluții pentru situația dificilă prin care trecem. Este vorba despre o minoritate, pentru că nu toate restaurantele și nu toate cluburile nu respectă regulile. Sunt doar câteva și vă spun că acolo unde nu se respectă legea voi fi intransigent”, a spus Cîțu .

De asemenea, demnitarul a dorit să amintească tuturor că nimeni nu e mai presus de lege și că este conștient că multă lume îl înjură.

,,Nimeni nu este mai presus de lege. Din păcate, avem și parlamentari care îndeamnă, instigă la nerespectarea legii. Aici cred că este vorba despre o problemă morală – sunt parlamentari, fac legi, dar nu respectă legislația. Nu am nimic cu protestele, sunt liberal, sunt oameni care mă înjură, vor să protesteze, dar să poarte mască”, adaugă Cîțu.

Florin Cîțu a mai precizat că organizarea nunților și evenimentelor din vară este sub semnul întrebării.

„Să ne concentrăm pe situația de azi. Dacă nu gestionăm această situație împreună, nu vom putea discuta de concerte la vară. Avem cele mai relaxate reguli din UE. Să le respectăm pe acestea!

Să ne concentrăm pe ce avem, să rezolvăm situația de acum! Dacă nu rezolvăm această situație, nu putem discuta despre nimic la vară”, a conchis Cîțu.