Premierul Florin Cîțu a declarat, miercuri dimineața, într-o postare pe pagina sa de Facebook că investițiile nete în economie au crescut în 2020.

”Am reușit imposibilul! În 2020 investițiile nete în economie AU CRESCUT!

Am spus din prima zi de mandat că o economie liberală, o economie care produce bunăstare pentru TOȚI românii, se bazează pe investiții. Anul trecut am arătat că e posibil să crești investițiile chiar dacă economia trece prin cea mai mare criză economică din ultima sută de ani”, a scris Cîțu pe Facebook.

Șeful Executivului a a precizat că doar datorită investițiilor a fost posibilă creșterea salariilor din sectorul bugetar.

,,Investițiile au fost cele care au permis plata salariilor crescute din sectorul bugetar la timp, plata pensiilor crescute la timp, plata șomajului tehnic pentru 1.4 milioane de români. Dar mai ales investițiile au fost cele care au menținut locurile de muncă și, astfel, România a avut cea mai mare creștere economică din UE”, se arată în mesajul postat de prim-ministru.

Investiții au crescut cu peste 8 miliarde de lei în 2021

Prim-ministrul a precizat că anul acesta investițiile au crescut cu 8 miliarde de lei, un adevărat record în această perioadă.

,,O economie liberală încurajează și susține investițiile. În 2021 accelerăm lucrurile, iar investițiile susținute de buget cresc cu peste 8 miliarde lei, la un nivel record din ultimii 30 de ani, de 62 miliarde lei.

România, în sfârșit, merge în direcția bună pentru toți românii”, a scris premierul Florin Cîțu, miercuri, pe pagina sa de Facebook.

Legea bugetului de stat pe anul 2021 a fost votată

Florin Cîțu a afirmat că nu mai existe scuze după ce președintele României a promulgat Legea Bugetului de stat pe anul 2021.

„Gata! Legea bugetului a fost promulgată! Avem cel mai echilibrat buget din ultimii 30 de ani, un buget care se concentrează pe investiţii. Am promis, am făcut! De acum nu mai există scuze. Românii aşteaptă multe de la noi şi nu-i vom dezamăgi!”, a scris Florin Cîţu, luni, pe pagina sa de Facebook.