Florin Cîțu a anunțat că persoanele din etapa a III-a de vaccinare s-ar putea vaccina mai devreme, atâta timp cât există locuri libere și persoanele din etapa I și II nu mai doresc să se vaccineze.

Declarațiile vin în contextul în care rata de incidență din Timișoara, Iași și București a depășit 3 la mia de locuitori.

„Am cerut cel puțin ca zonele, precum Timișoara, Iași sau zonele care sunt carantinate sau zone în care avem cazuri și sunt locuri libere, să se permită vaccinarea și altor persoane. Deci dacă la Timișoara sunt 20.000 de locuri libere și cei care sunt în etapa I și etapa a II-a nu vor să se vaccineze, atunci să permitem celor din etapa a III-a”, a precizat șeful Executivului.

Locuri libere pentru vaccinare

Premierul a mai declarat că dacă există locuri libere pentru vaccinare să fie folosite de persoanele care se încadrează în categoria a III-a.

,,Este o nebunie să lași locuri libere când sunt români care vor să se vaccineze. Cer mai mult de la toată lumea – de la Ministerul Sănătății și de la colonelul Gheorghiță – mai multă atenție. Atunci când avem locuri libere putem să lăsăm și pe ceilalți să se vaccineze”, a spus Cîțu.

În luna martie va începe etapa a III-a de vaccinare, iar țara noastră va primi aproape 3 milioane de vaccinuri împotriva COVID-19.

,,Am anunțat deja că vom primi 2,6 milioane de vaccinuri doar în luna martie. Inițial erau 2,4 milioane până la finalul lunii martie, deci avem mai mult decât anticipasem.

10,4 milioane de persoane vaccinate, până în vară

Dar este important să continuăm această campanie.  De aceea am cerut și colonelului Gheorghiță și ministrului sănătății să se pregătească. Dacă se poate să înceapă mai devreme această campanie de vaccinare în etapa a III-a, ca să permitem tuturor oamenilor să se vaccineze.

Zic că dacă mergem în acest ritm am putea ajunge mai devreme la acea țintă de 10,4 milioane, poate chiar în vară. Depinde, însă, de noi, să mergem să ne vaccinăm”, a conchis premierul Florin Cîțu.